zondag 27 oktober 2013

OWIOS verliest van NSC-Nijkerk

OWIOS heeft het niet kunnen bolwerken tegen koploper NSC-Nijkerk. In Oldebroek trokken de gasten aan het langste eind en zij wonnen de wedstrijd dan ook met 4-1.

In de 4e minuut keek OWIOS al tegen een 1-0 achterstand aan. In het schot vanaf de 16 van Christiaan van de Kamp zat een vervelende stuit en deze verraste keeper Mathijs Kuiper. Dit was niet het scenario wat OWIOS voor ogen had.
Na ruim een kwartier kreeg OWIOS haar eerste mogelijkheid. Een mooie steekbal van Patrick Mensink gaf William van den Hul ruim baan, maar hij werd teveel naar buiten gedwongen voor het schot dat doelman Verhoeff vervolgens moeizaam redde. Dit zou ook het enige echte wapenfeit in de eerste helft zijn van OWIOS. Hierna nam NCS het heft in handen.
In de 20e minuut ging een voorzet van rechts over iedereen heen, maar bij de 2e paal stond Marco Lam en nam de bal ineens op de pantoffel 0-2. Keeper Mathijs Kuiper redde nog een keer bekwaam nadat een speler alleen op hem af kwam, maar in de 34e minuut was het weer raak 0-3. Een lange bal van achteruit werd doorgekopt en Christiaan van de Kamp lag reeds op snelheid en tekende de 0-3 aan. Na deze tegenslag viel laatste man Hendri Nagelhout nog geblesseerd uit en leek OWIOS nog een moeilijke middag tegemoet te gaan.

Na rust kwam er echter een ander OWIOS op het veld en werd het weer een wedstrijd. OWIOS zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar het doelpunt. Een kwartier na rust was het Erik Van Haagen, die na een mooie aanval doelman Verhoeff verschalkte. OWIOS ging erin geloven en ging op zoek naar het 2e doelpunt.
OWIOS kreeg enkele kansen met William van den Hul met een kopbal voorlangs en een schot over vanaf de 16, maar het doelpunt viel niet. Diep in blessuretijd tekende Christiaan van de Kamp voor zijn 3e treffer van de dag en bracht de eindstand op 1-4.

OWIOS heeft nu 4 ex-hoofdklassers gehad en er breekt een belangrijke periode aan voor  OWIOS. De komende weken speelt OWIOS voornamelijk tegen ploegen uit het rechterrijtje.
As. zaterdag is de belangrijke wedstrijd tegen Dos Kampen in Kampen. Dos Kampen staat 1 plaats boven OWIOS met 2 punten voorsprong.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout (Van Haagen), Snoek, Veldkamp, Mensink (Scheffel), Spronk, Van ’t Hul, Balk (Van Olst), Veldhoen, Van den Hul