maandag 21 oktober 2013

EVV Heren 1 komt tekort tegen VCV

De heren van EVV hadden zaterdag een zware kluif aan het tweede team van eredivisieclub VCV en trokken met 3-1 aan het kortste eind. De gasten uit Veenendaal maakten vanaf het begin duidelijk dat zij naar Elburg waren afgereisd voor de zege.

Met harde aanvallen en een sterke blokkering liepen zij in de eerste set uit naar een snelle 8-3 voorsprong. Vanaf dat moment kon EVV aanhaken, maar de opgelopen achterstand werd niet meer ingehaald (21-25).
In de tweede en derde set kon de thuisploeg steeds tot halverwege in het spoor van VCV blijven, maar telkens bracht een eindsprint de gasten de winst (19-25, 16-25).
Met Sjoerd Kersten en Rik Straatman als verse krachten knokte EVV in het vierde bedrijf voor tenminste een punt. Dat leek er niet in te zetten toen VCV op 23-24 op matchpoint kwam. Een prachtige aanval van Kersten deed dit echter teniet en twee punten later werden de Elburgers uiteindelijk toch beloond voor hun inzet (26-24).

Ook de dames van EVV lieten zien over de nodige vechtlust te beschikken. Tegen Renswouw, degradant uit de tweede divisie, kwam de ploeg van Kay Bosscha via 18-25 en 16-25 op een 0-2 achterstand.
Met hard werken vocht EVV zich in de volgende sets echter naast de bezoekers (25-25-21, 26-24). De beslissende vijfde set ging met 10-15 overtuigend naar de bezoekers.