vrijdag 25 oktober 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 26 oktober


Na de beker- en inhaalronde van vorige week zaterdag staat er komende zaterdag weer een volledige competitieronde op het programma.

In de 1e klasse D neemt OWIOS het thuis op tegen de koploper, NSC uit Nijkerk.
De Elburger SC krijgt in de 2e klasse G bezoek van SKV uit Wageningen.
In de 3e klasse B gaat VSCO'61 op bezoek bij de koploper Hoevelaken en staat de eerste derby op het programma: sv 't Harde - DSV'61.

Vergeet ook niet om de Primera/LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen, hiermee maak je kans op een Primera-waardebon.

Dit alles is zaterdag uiteraard te volgen via LOEsport.nl


OWIOS ontvangt koploper NSC-Nijkerk

Zaterdag voetbalt OWIOS om 14.30 uur thuis tegen NSC-Nijkerk op sportpark Bovenmolen. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer F.E. ter Brake.

Zaterdag komt de trotse koploper op bezoek. Met 13 punten uit 6 wedstrijden staat NSC samen met DFS aan kop in de 1e klasse D. Na de degradatie vorig jaar uit de Hoofdklasse, pakt NSC de draad goed op.
De afgelopen seizoenen pendelde NSC tussen de Hoofdklasse en de 1e klasse. Ook dit jaar lijkt het erop dat NSC weer voor de prijzen mee gaat doen. In de laatste competitiewedstrijd verloor NSC echter van sv DFS met 1-0. Uiteindelijk trok DFS 10 minuten voor het einde van de wedstrijd aan het langste eind en nestelde zich naast NSC.
Vorige week werd NSC in de beker na een gelijkspel (1-1) met strafschoppen uitgeschakeld door Hoofdklasser SDC Putten.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in de competitie was in het seizoen 2008-2009 in de 2e klasse. Uit werd het 0-0 en thuis werd er met 3-0 verloren. NSC werd in dat seizoen kampioen.
 
OWIOS speelde dit seizoen tot nu toe twee keer gelijk. Beide keren met 2-2 tegen AVW ’66 en Nunspeet. In de laatste competitiewedstrijd tegen DTS ’35 ging OWIOS helaas onderuit 2-0. In plaats van zelf te scoren vlak voor rust (bal op de paal), kreeg OWIOS in de tegenaanval een penalty tegen. Vlak voor tijd verdubbelde DTS’35 de marge. OWIOS zet stappen vooruit en het wachten is dat de bal de goede kant opvalt.

OWIOS kan zich gaan opladen tegen de koploper en heeft niets te verliezen. Voor het eerst dit seizoen heeft NSC qua resultaten wat zand in de motor en hopelijk kan OWIOS hiervan profiteren. Om de punten op Bovenmolen te houden zal OWIOS er als collectief de strijd moeten aangaan.


Kan de Elburger SC de goede positie consolideren?   

De competitie is, na zes wedstrijden, praktisch tot een kwart gevorderd en we zien dat het nog ongeslagen Veensche Boys met 16 punten fier aan de leiding gaat in de 2e klasse G en een grote kans maakt om winnaar te worden van de eerste periode.
 
Naast de debutanten IJVV en BAS, die op een gedeelde tweede plaats staan, doet ook Elburger Sportclub, dat een gedeelde vijfde plaats inneemt met tien punten, het goed.

De blauw-witten voelen overigens de hete adem in de nek van S(port) K(weekt) V(riendschap) dat één puntje minder heeft verzameld. Komende zaterdag is de ploeg uit Wageningen te gast op het Burgemeester Bode Sportpark in de ontmoeting tegen Elburger Sportclub.

Nadat SKV afgelopen seizoen via de nacompetitie wist te promoveren is de ploeg na een afwezigheid van acht seizoenen weer terug in de 2e klasse.

De laatste keer dat de twee opponenten tegen elkaar in het strijdperk traden is al weer tien jaar (seizoen 2003-2004) geleden.

De recente wedstrijd tegen Lelystad ’67 werd met 4-2 gewonnen, terwijl een week eerder met dezelfde cijfers het toch niet kinderachtige ASV Dronten in eigen huis werd verslagen.

Elburger Sportclub kon twee weken geleden geen goed vervolg geven aan een uitstekende eerste helft tegen Veensche Boys en verloor vervolgens enigszins geflatteerd met 4-1.

Voor eigen publiek zal de formatie Henk Nieuwenhuis alles in het werk stellen om te proberen tenminste de fraaie vijfde plaats op de ranglijst te consolideren.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer D. Beldman uit Holten.


VSCO'61 op bezoek bij de koploper Hoevelaken

Zaterdag reist VSCO’61 af naar Hoevelaken om daar tegen de gelijknamige vereniging aan te treden. De wedstrijd op sportpark Kleinhoven begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E.J. Petersen.

Hoevelaken is het seizoen goed gestart en heeft uit zes duels 16 punten bijeen gespeeld. Alleen de thuiswedstrijd tegen sv ’t Harde werd gelijkgespeeld en dat betekende het enige puntverlies in deze competitie tot nu toe. Vorig seizoen kwam Hoevelaken nog uit in de tweede klasse West. Dit seizoen zal in de strijd om de prijzen rekening moeten worden gehouden met het team van hoofdtrainer Jan van den Heuvel.

VSCO’61 wist afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd tegen EFC’58 overtuigend met 3-0 te winnen. Door dit resultaat is de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis opgeklommen naar de gedeelde derde positie met 13 punten uit zes duels. Deze plek wordt gedeeld met Terschuurse Boys en een punt hier boven staat Zeewolde. Met nog twee wedstrijden voor de eerste periode te gaan, zijn dit de vier teams die uitmaken waar de eerste periode belandt.

Als VSCO’61 in aanmerking wil komen voor deze eerste periodetitel zal zaterdag gewonnen moeten worden van Hoevelaken. Bij winst komen de Kanaries op gelijke hoogte en is het verder afhankelijk van Terschuurse Boys en Zeewolde. Verlies betekent dat Hoevelaken een grote gooi doet naar de eerste periodetitel. Er staat dus veel op het spel en het zal ongetwijfeld een spannende pot voetbal worden in Hoevelaken. De bus vertrekt zaterdag om 12:15 uur vanaf Sportpark de Heughte.

 
Derby tussen sv 't Harde en DSV'61 op het programma

In de 3e klasse B staan dit seizoen, met sv 't Harde, DSV'61 en VSCO'61, zes heuse derby's op het programma en zaterdag staat de eerste op de rol.
Sv 't Harde ontvangt DSV'61 op sportpark Schenk waar scheidsrechter W.J. van Gerrevink om 14.30 uur het beginsignaal zal geven.

Beide teams kennen een wisselvallige seizoenstart, waar bij sv 't Harde de start dramatisch was met twee nederlagen, lijken de groen-witten qua resultaten de weg naar boven te hebben ingeslagen. De laatste vier wedstrijden werden niet verloren (2x winst, 2x gelijk) en men is opgeklommen naar plaats 7 op de ranglijst.

DSV'61 bezet momenteel de 5e positie met 2 punten meer dan de Hardenezen, namelijk 10 punten. Met 3 overwinningen, 1 gelijk spel en 2 nederlagen  is het ook bij de Doornspijkers nog erg wisselvallig. Aantekening hierbij is wel dat het puntverlies geleden werd in uitwedstrijden tegen de top-3 (Hoevelaken, Zeewolde en Terschuurse Boys).

Het beloofd een spannende wedstrijd te worden waarbij de winnaar aanhaakt in de subtop en de verliezer angstvallig naar onderen zal moeten kijken.
Bovenin lijkt de top-4 (Hoevelaken, Zeewolde, Terschuurse Boys en VSCO'61) weg te lopen bij de rest, maar onderin zijn de verschillen nog lang niet gemaakt deze competitie.


Voorbeschouwing sv 't Harde-DSV'61 (bron: sv 't Harde)
 
Zaterdag staat de eerste echte derby van het seizoen op het programma voor ’t Harde, met het duel tegen buurman DSV ’61 uit Doornspijk.

DSV staat op een vijfde plek met tien punten uit de eerste zes wedstrijden. Zowel de nederlagen (twee) als de overwinningen (drie) kwamen met het kleinst mogelijke verschil tot stand. Het bevestigt nog maar eens de kracht van de Doornspijkers; een sterk en stug collectief dat moeilijk te verslaan is.

’t Harde staat met acht punten op een zevende plek. Nog steeds een teleurstellende start, maar de recente 4-1 overwinning in en tegen Oene was goed en geeft vertrouwen. Het zou mooi zijn als de groenwitten in deze derby die lijn door kunnen zetten om zo aan te haken bij de subtop.

De laatste officiële ontmoetingen tussen ’t Harde en DSV dateren van het seizoen 2009/2010. Toen wonnen de Hardenezen zowel uit (1-3) als thuis (2-1). Wat het deze keer zal worden, is zaterdag vanaf 14.30 uur te zien op een ongetwijfeld drukbezocht sportpark Schenk. De derby wordt gefloten door scheidsrechter Gerrevink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten