vrijdag 4 oktober 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 5 oktober

Zaterdag 5 oktober staan de volgende voetbalwedstrijden op het programma: OWIOS - Nunspeet, Elburger SC - Hierden, Zeewolde - VSCO'61, sv 't Harde - SEH en sc Hoevelaken - DSV'61.

Allen zaterdagmiddag uiteraard te volgen via LOEsport.nl. Vergeet ook niet de LOEsport.nl / Primera voetbalpoule in te vullen.


OWIOS - vv Nunspeet

Voorbeschouwing volgt zsm


Elburger SC ontvangt Hierden

Even het geheugen opfrissen. Zaterdag 4 juni 2011; op deze zonnige, warme voorjaarsdag is sportpark Mheenzicht te Hierden het decor van de allesbeslissende na-competitiewedstrijd tussen Elburger Sportclub en v.v. Hierden. Het duel eindigt in een 2-2 gelijkspel en dat betekent onverwachts promotie voor de blauw-witten naar de 1e klasse; feest in Elburg, verslagenheid in Hierden.

Precies een jaar later, zaterdag 2 juni 2012, kan de vlag wèl in top en door een 1-0 overwinning op ESA schrijft Hierden geschiedenis door, ook via de na-competitie, promotie naar de 1e klasse te bewerkstelligen. Aan het eind van dat voetbaljaar degradeert Elburger Sportclub overigens weer, na eliminatie in de na-competitie door KHC.

Ook Hierden moest na een minimaal verblijf de 1e klasse afgelopen voetbaljaar weer een stapje terug doen, waardoor de twee rivalen, na ruim twee seizoenen, weer herenigd zijn en elkaar a.s. zaterdag, op de vijfde competitiedag, ontmoeten op het Burgem. Bode Sportpark.

De resultaten van de rood-witten zijn tot nu toe wisselvallig en uit de vier gespeelde wedstrijden wist men evenveel punten te behalen Afgelopen zaterdag ging de thuiswedstrijd tegen Lelystad ´67 met 4-2 verloren.

De seizoensouverture van de Elburgers, na de 6-3 nederlaag tege KHC, was teleurstellend, maar mede dankzij de recente knappe 3-1 winst op ESA heeft de formatie van Henk Nieuwenhuis zich inmiddels een plaatsje in de top-vijf verworven. Hierden zal alles in het werk stellen om de positie op de ranglijst te verbeteren, terwijl de thuisclub er op gebrand zal zijn de eerste zege op vertrouwde bodem binnen te halen.

Factoren die een boeiende wedstrijd zouden kunnen bieden.

De aftrap op het Burgem. Bode Sportpark is om 14.30 uur en het duel staat onder leiding van de heer G.J. Meijer uit Deventer.


VSCO’61 uit naar Zeewolde

Zaterdag reist VSCO’61 af naar Zeewolde om aan te treden tegen de gelijknamige vereniging. Het duel op sportpark De Horst begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.Hamstra.

De wedstrijd tussen Zeewolde en VSCO’61 is een duel tussen de nummers een en drie op de ranglijst. VSCO’61, dat afgelopen week niet in actie kwam vanwege een ongeval met een spelersauto van tegenstander EFC’58, heeft uit drie wedstrijden zeven punten behaald. Zeewolde heeft tien punten uit vier wedstrijden en staat samen met Hoevelaken op een gedeelde eerste plaats.

Het eerste puntverlies door Zeewolde werd afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SP Teuge geleden. De polderbewoners kwamen niet verder van een 0-0 gelijkspel. In het seizoen 2011-2012 troffen beide teams elkaar voor het laatst in competitieverband. VSCO’61 wist de uitwedstrijd met 1-2 te winnen en thuis werd maar liefst een 5-0 zege geboekt.

Voor beide teams staat er zaterdag veel op het spel, namelijk handhaving in de top van de competitie. Het belooft dus een spannend duel te worden waarbij wij hopen dat VSCO’61 aan het langste eind mag trekken.


sv 't Harde - SEH

Voorbeschouwing volgt zsm


DSV’61 uit naar koploper Hoevelaken

DSV’61 treft zaterdag de koploper uit de 3e klasse B, namelijk sc Hoevelaken.
Aangetekend moet wel worden dat Hoevelaken de tot nu toe behaalde 10 punten uitsluitend tegen tegenstanders behaalde uit het rechterrijtje. Overwinningen op Oene, Hulshorst en SEH en een gelijkspel tegen sv ’t Harde leverden dit puntentotaal op. Met 15 treffers scoorden de rood-witten er lustig op los, hier stonden wel 5 tegentreffers tegenover.

DSV’61 bezet zelf een keurige 5e plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden, de Doornspijkers hebben een iets zwaarder programma gehad tot nu toe en de gemorste punten waren tegen andere clubs uit het linkerrijtje (nederlaag tegen Zeewolde en een gelijkspel tegen Terschuurse Boys). Qua doelpunten is het wat kariger aan Doornspijkse kant, met 5 treffers voor en 4 tegen is de liefhebber van doelpunten bij DSV’61 (nog) niet aan het juiste adres. Met 2-maal een 1-0 overwinning en een 1-1 gelijkspel was alleen de wedstrijd tegen Zeewolde, wat goals betreft, een vreemde eend in de bijt. Hier werd met maar liefst 3-2 verloren.

Afgelopen zaterdag werd er thuis, in een vrij matige wedstrijd, met 1-0 gewonnen van Elspeet.

Bij een overwinning zaterdag voor de oranje-zwarten komen ze langszij bij Hoevelaken en nestelen ze zich stevig in het linkerrijtje.

De wedstrijd op sportpark Kleinhoven in Hoevelaken begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.A. Marsman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten