donderdag 17 oktober 2013

Elburger SC treft sv Zalk in het bekertoernooi

Na zes competitiewedstrijden kunnen de meeste ploegen van een vrij weekend genieten of verschijnen wellicht binnen de lijnen voor een oefenduel.

Zeker is dat een aantal clubs in actie komen voor de volgende (knock-out) ronde om de KNVB-districtsbeker, waaronder Elburger Sportclub en s.v. Zalk, die aanstaande zaterdag in dat kader tegen elkaar de strijd aanbinden in het nog geen duizend zielen tellende plaatsje aan de IJssel.
 

Zeer waarschijnlijk zal het de eerste en laatste keer zijn dat beide opponenten elkaar treffen in een officiële wedstrijd.

Zalk, uitkomend in de 4e klasse, is een kleine vereniging met 3 senioren-elftallen, 5 jeugdteams en een dameselftal. De ploeg van trainer Dik Runherd doet het momenteel heel goed in de competitie; staat op de derde plaats met elf punten en verloor nog geen wedstrijd.

Op papier zou de formatie van Henk Nieuwenhuis zich moeten kunnen plaatsen voor de volgende ronde, maar het zal niet de eerste keer zijn dat een hoger geplaatste club het loodje moet leggen tegen een ploeg die één of twee treetjes lager speelt.

De blauw-witten zullen deze ontmoeting dan ook zeer serieus moeten nemen.

Bij Zalk zien we overigens een oude bekende terug. Doelman Jim van der Wijk, die het afgelopen seizoen s.v. t Harde verruilde voor de 4e klasser, verdedigde in de voetbaljaren 2007 tot 2009 de blauw-witte kleuren van Elburger Sportclub.

De wedstrijd op sportpark An De Steege aan de Broeksteeg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer B. Rorije uit Heerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten