maandag 28 oktober 2013

sv 't Harde op karakter verslagen door DSV'61

s.v.’t Harde heeft voor de zoveelste keer aan het kortste eind getrokken als het om een onderlinge ontmoeting gaat met één van de buurtverenigingen.

Motivatie vooraf was geen issue hoewel het wedstrijdverloop toch een heel ander beeld geeft.

Dit keer was buurman DSV ’61 met 1-3 de baas over de Groen-witten en had menigeen begrip voor de einduitslag.

In een eerste helft waren beide teams gelijkwaardig en gebeurde er eigenlijk niet zoveel in een wedstrijd waarvan het niveau bedroevend was.

In de tweede helft liet DSV op basis van karakter merken dat s.v.’t Harde een te pakken prooi was.

Dom balverlies op het middenveld van ’t Harde gaf aanvoerder Jan van Norel de gelegenheid om Johan Westerink in stelling te brengen en hij ronde beheerst af.

Het roer moest om en s.v.’t Harde bracht frisse krachten in en achter moest er één op één worden gespeeld hoewel de juiste uitvoering hiervan ver te zoeken was.

Toch lukte het s.v.’t Harde om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Een goed opgezette één twee combinatie tussen Henk Elskamp en Ronald van Putten werd door laatstgenoemde strak afgerond.

Twee opties blijven er over. Doorgaan voor de volle winst of consolideren.

Laatste was waarschijnlijk de beste optie geweest en dan had iedereen vrede gehad met een gelijkspel.

Enige vorm van professionalisme mag je bij een dergelijke derby toch minimaal verwachten maar de manier zoals de penalty in blessuretijd werd weggeven door één van de verdedigers van ’t Harde was erg amateuristisch.

Wilco Hofmeyer haalde definitief de trekker over en ’t Harde stond met lege handen. De uiteindelijke 1-3 was van minder belang al neemt niet weg dat invaller Gerrit Hoekerd met een prima actie de eindstand bepaald.

Bron: sv 't Harde