zondag 6 oktober 2013

Eerste thuisoverwinning voor de Elburger SC

Het ging weliswaar moeizaam, maar Elburger Sportclub heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen te pakken. Tegen Hierden kon de derde zege (2-1) van dit nog prille seizoen worden bijgeschreven.

De twee rivalen, die elkaar ruim twee seizoenen geleden voor het laatst ontmoeten, maakten er een spannend duel van dat uitstekend werd geleid door scheidsrechter Gert Manenschijn uit Daarlerveen.

De seizoenstart van de formatie van Henk Nieuwenhuis is overigens aanmerkelijk beter dan vorig jaar toen na vijf wedstrijden nog maar drie punten waren behaald.

De openingsfase was duidelijk voor Hierden en Elburger Sportclub had aanvankelijk grote moeite om een passend antwoord te vinden op de aanvallende acties van Hierden. Een aantal hoekschoppen vormde de voorbode van een naderende treffer en die viel dan ook na ruim tien minuten spelen. Brian Klaassen rondde een uitstekende aanval van dichtbij doeltreffend af.

Langzamerhand kregen de blauw-witten wat meer vat op de tegenstander en vooral vanaf de linkervleugel, waar Marco de Vries zijn directe tegenstander het leven af en toe behoorlijk zuur maakte, was er dreiging.

Nadat broer Wim de Vries even hiervoor een uitstekende kans niet wist te verzilveren was het na ruim een half uur spelen toch raak toen dezelfde speler in een onoverzichtelijke situatie raak schoot.

De start van de tweede helft was voor Elburger Sportclub hoopgevend, maar echte grote kansen ontstonden er nauwelijks.

In een fase waarin Hierden de touwtjes even liet vieren kwam de thuisclub halverwege aan de leiding. Nadat eerst Wim de Vries de bal bij een aanval niet kon contoleren pikte broer Wim het speeltuig op en die kon alleen nog maar ten koste van een overtreding, binnen de beruchte lijnen, worden afgestopt. Scheidsrechter Manenschijn wees terecht naar de stip, waarna Raoul Jessurun het vonnis feilloos voltrok.

De blauw-witten hinkten nu op twee gedachten; of de voorsprong consolideren of uitbouwen.  Hierden had echter maar één doel en was in de laatste tien minuten nog heel dicht bij de gelijkmaker maar de Elburgers wisten uiteindelijk de drie punten toch veilig te stellen.