zondag 27 oktober 2013

DSV'61 te sterk voor sv 't Harde

Met een 1 – 3 zege op ’t Harde gaf DSV het bruilofts-feestje van Marco v.d. Hoek een leuk vervolg, terwijl het daarmee indirect het feestje na afloop van s.v. ’t Harde enigszins verpestte.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Gerrevink was er één groot verschil tussen de beide ploegen: bij DSV straalde het willen winnen er vanaf, terwijl ’t Harde als ploeg een bijna lakse en ongeïnteresseerde indruk wekte. De talloze duels werden veel vaker door DSV gewonnen op basis van felheid en karakter.

Voor de rust weinig echte kansen op treffers, maar in de 35e minuut had er meer ingezeten wanneer spits Hofmeijer zijn vrijstaande medespelers had gezien.

Na de rust sloeg DSV echter wel toe: vrijwel uit stand liet Johan Westerink in een zeer korte draai de volledig verraste doelman Grootkarzijn kansloos met hard schot in de rechterhoek. DSV had toen moeten doordrukken, maar slaagde daar ondanks het tegenvallende ’t Harde niet in.

Even dachten de Doornspijkers zelfs nog dat ze met maar één puntje het sportpark Schenk moesten verlaten, toen in de 86e minuut door een hard schot de gelijkmaker viel.

Gelukkig ging toch de ploeg die daar het meeste recht op had met de volle buit strijken: een benutte penalty van Wilco Hofmeijer en een op snelheid niet te achterhalen Gerrit Hoekert bepaalden in de slotfase de eindstand op 1 – 3.

Volgende week speelt DSV – inmiddels opgeklommen naar de 4e plek - thuis om half drie tegen Oene, weliswaar laaggeklasseerd, maar niet eenvoudig te verslaan.

(bron: DSV'61)