maandag 7 oktober 2013

Ruime zege voor EVV Heren 1

De heren van EVV boekten zaterdag de eerste overwinning van het prille seizoen. In Houten werd medepromovendus Taurus met 0-4 aan de zegekar gebonden.
De dames van EVV konden hun fraaie overwinning van vorige week geen vervolg geven en dolven met 4-0 het onderspit bij SSS.

De mannenploeg van EVV haalde uit de eerste twee wedstrijden van dit seizoen slechts twee schamele puntjes. De Elburgers waren dan ook gebrand op een overwinning op Taurus dat eveneens nog niet gewonnen had. EVV speelde met bezieling en maakte het verschil al in de eerste set.
Na een moeizaam begin, boog EVV een achterstand van enkele punten om tot een kleine voorsprong. De Elburgers trokken de set via scherpe opslagen en prima verdedigend werk met 25-23 naar zich toe.

In de daaropvolgende sets hield EVV Taurus in de tang. Door de hoge servicedruk werd de thuisploeg gedwongen tot voorspelbare oplossingen. De Elburgse passing, die in vorige wedstrijden haperde, functioneerde daarentegen naar behoren, waardoor 17-jarige spelverdeler Remco de Man zijn aanvallers naar hartenlust kon bedienen.

In de derde set maakte ook diens leeftijdgenoot Wouter van Veelen zijn debuut op tweede divisieniveau en bekroonde dat met een fraaie score door het midden. Met 25-17, 25-16 en 25-19 kwam de overwinning van EVV geen moment meer in gevaar.

Door de zege nestelt EVV zich in de brede middenmoot van de tweede divisie. Over twee weken ontvangt EVV in eigen huis de nummer vier van de ranglijst, VCV uit Veenendaal.