zondag 6 oktober 2013

Recordbrekers ZPC de Hokseberg tijdens de landelijke zwemcompetitie

Zaterdag 5 oktober begon het competitieseizoen voor Zwem en Polo Club “de Hokseberg”.

20 zwemmers vertrokken naar Hattem om deel te nemen aan de Landelijke Zwemcompetitie.
 

Dat deze eerste wedstrijd een succes zou worden bleek al snel, het één naar de andere record werd verbroken en de meeste zwemmers keken tevreden terug op hun race.

Totaal verscheen De Hokseberg 39 maal aan het startblok en daarvan verbeterde de zwemmers 30 maal hun persoonlijk record!

De absolute topper van de wedstrijd was Matthijs Visch; hij verbeterde zijn record op de 100 meter vrijeslag met bijna 25 seconden en tikte aan met een tijd van 1:18.76!
Ook Kim Westerink boekte een resultaat om over naar huis te kunnen schrijven: met een tijd van 1:01.92 verbeterde ze haar tijd met bijna 13 seconden op de 50 m vrijeslag!

Joy de Wilde en Jan Post scherpte hun tijden ook flink aan, beide knalde hun oude records met 10 seconden verschil naar de prullenbak. Joy haalde een tijd van 1:40.22 binnen op de 100 meter vrij, Jan scoorde een tijd van 1:44.57 op de 100 wissel.

Ook Sara Metzger was flink op dreef met een PR van 8 seconden hoorde zij natuurlijk ook bij de topzwemmers van deze wedstrijd.


Ook de estafetteploegen sloegen hun slag: de eerste damesploeg tikte 10 seconden sneller aan dan de inschrijftijd, de 2de groep met dames scherpte hun tijd aan met ruim een seconde.

We kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd waarin een goede start is gemaakt van het nieuwe seizoen!

Ook nieuwsgierig geraakt in het wedstrijdzwemmen? Neem eens contact met ons op voor meer informatie: voorzitter@dehokseberg.nl of 06-33798499. We zijn nog op zoek naar zwemtalenten die ook hun steentje willen bijdragen aan deze fantastische resultaten!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten