zondag 6 oktober 2013

Teleurstellend verlies KV Elburg

KV Elburg was zaterdagmiddag in Utrecht uiteindelijk niet opge-wassen tegen HKC. Na een goede eerste helft en een mindere tweede helft verloor Elburg terecht met 14-11.

Het verhaal van KV Elburg wordt na een aantal weken veldcompetitie wat eentonig. De spelers doen hun uiterste best, de trainer doet wat hij kan maar aan het eind van de wedstrijd tellen de doelpunten. Die telling valt nu nog teveel uit in het nadeel van de Elburgers. Elburg scoort moeizaam en verkeert met vier punten in de onderste regionen van de 1e klas D.

Wat dit seizoen ook opvallend is: het damesviertal scoort gemiddeld de meeste doelpunten. Jarenlang waren de heren de doelpuntenmakers bij Elburg maar ook tegen HKC eisten de dames weer hun aandeel op, waarbij Nynke de Haan er vier voor haar rekening nam.

De eerste helft gaf nog vertrouwen. Met een ruststand van 8-8 deden Elburg en HKC niets voor elkaar onder. Ook het spel van de Elburgers kreeg een voldoende.

In de tweede helft zakte het spelpeil ver weg. Drie doelpunten in 35 minuten korfbal is te weinig. Elburg zette enkele wissels in om het tij nog te keren maar ook dat leverde onvoldoende op. De zes tegendoelpunten van HKC in de tweede helft betekende opnieuw verlies voor de Elburgers.