zaterdag 12 oktober 2013

DSV'61 boekt benauwde zege tegen Hulshorst

Dankzij een goede eerste helft heeft DSV de derde thuisoverwinning behaald. Ditmaal werd Hulshorst met een 2 – 1 nederlaag naar huis gestuurd. Deze zege is grotendeels tot stand gekomen dankzij een zeer goede eerste helft van de Doornspijkers.

In die 45 minuten werden er twee zeer fraaie treffers gemaakt. De 1 – 0 in de 20e minuut kwam tot stand na een “Oranje”aanval Lens(Lokhorst) – Robben(Westerink)- Van Persie(Hofmeijer), terwijl tien minuten later de 2 – 0 een erg mooi schot in de bovenhoek was van Nick Fransman.
De enige Hulshorst-treffer kwam tot stand in de 40e minuut nadat doelman Dekker de bal niet klemvast kreeg en clubtopscoorder Eckhard er als de kippen bij was.

De tweede helft begon Hulshorst dreigender dan DSV en enige tijd was de 2 – 2 dichterbij dan de 3 – 1. DSV kroop in de 80e minuut door het oog van de naald toen een Hulshorst-aanvaller het lukte om de bal voor een leeg doel op de lat te koppen.

De slotfase bleef spannend en uiteindelijk haalden veel DSV-ers opgelucht adem toen het eindsignaal klonk en de drie punten op De Haere bleven.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd voor DSV, voor de knock-out ronde in de beker ontvangt men ASVD uit Dronten.