maandag 14 oktober 2013

Batfighters op dreef in vijfde speelronde

In week vijf van de najaarscompetitie speelden alle teams van Batfighters Elburg opnieuw een thuiswedstrijd en voor de tweede week op rij leverde dat drie mooie overwinningen op.

Halverwege de competitie staan de Elburgers er goed voor: team 1 en 3 bezetten de derde plek, terwijl team 2 zich heeft gemeld in de strijd om het kampioenschap.


Team 1 overklast Smash’70 2

Na vier duels stond Batfighters 1 op een degradatieplaats in de 1e klasse C. Tegenstander Smash’70 2 stond tweede, maar met slechts twee punten voorsprong. Kortom: de verschillen waren klein. De Hattemers kwamen vrijdag met Jacco van der Worp, John Kinket en Cor Verwoert naar Elburg. Bij de thuisploeg speelden Arjen Koops, René Vlieger en Stefan Vlieger.
Het werd een wedstrijd die verrassend overtuigend naar team 1 ging. René verloor de tweede partij van de avond in vijf games van Kinket, en tegen Van der Worp liet hij één game liggen. De overige acht partijen werden in drieën gewonnen door Batfighters 1. Eindstand: 9-1.
Team 1 kan door die ruime zege weer naar boven kijken en met Vined gaan strijden om de tweede plaats. Koploper DTV’84 2, dat nog steeds een te grote voorsprong heeft, is volgende week vrijdag in Dalfsen de volgende tegenstander van Batfighters 1.
 


Arjen Koops in actie
Batfighters 2 meldt zich in de top

Voor Batfighters 2 stond vrijdag een thuiswedstrijd tegen Trias 6 op het programma. Een lastige wedstrijd, want vooraf stonden de bezoekers uit Twello op de ranglijst drie punten boven de Elburgers. Team 2 had daar echter geen boodschap aan, want de ploeg zette een prima uitslag neer: 8-2. Gerard Tomassen bleef ongeslagen. Hij won onder meer van E. Tiemessen, die deze competitie pas twee partijen had verloren. Hetty Kamphorst en Gerrit van de Poll verloren wel van hem. Het dubbelspel van Hetty en Gerard leverde opnieuw een punt op en Hetty slaagde er in een enkelpartij zelfs in om een game met 11-0 te winnen.
Doordat Kampenion 6 verrassend met 6-4 van Zwolle verloor, staat Batfighters 2 nog maar één punt achter de koploper. Op dinsdag 22 oktober ontmoeten beide teams elkaar in Kampen. Eerder dit seizoen werd het in Elburg 4-6 voor de bezoekers.

Batfighters 3 stevig in de middenmoot

Tot slot nam Batfighters 3 het vrijdag op tegen Smash’70 9. En net als team 1 kwam ook team 3 iets dichterbij de tweede plaats op de ranglijst door een ruime zege op de Hattemers. Gert-Jan van der Linde verdubbelde met drie winstpartijen zijn aantal zeges van dit seizoen en Mark Moorman bleef ook ongeslagen. Heinz Klein trok één pot naar zich toe, waardoor het 7-3 werd.
Batfighters 3 begint de tweede competitiehelft met een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Harderwijk.

De standen zijn te bekijken op www.batfighters.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten