zondag 27 oktober 2013

GS Stars verliezen in een zinderende finale

Na de bekerwedstrijd van vorige week tegen Urk, waarin G.S.Stars goed basketbal liet zien, stond deze week de wedstrijd tegen koploper Pluto uit Wageningen op het programma. Coach Martin Kramer kon deze week weer beschikken over Alex Tuinfort en Roel Kramer. Michel van Houten en Ronald van de Weg waren nog steeds geblesseerd.

De wedstrijd begon met goede aanvallen aan beide zijden en de scores gingen tot halverwege het eerste kwart gelijk op. Na 5 minuten spelen, kreeg de thuisploeg echter meer grip op de aanval van Pluto. Zelf bleef ze doorgaan met scoren en werd er een gaatje geslagen. Twee rake vrijeworpen van Roel Kramer brachten de stand na 10 minuten basketbal op 26-13.

In het tweede kwart bleven de Elburger goed en geconcentreerd aanvallen. Een mooie driepunter van Rik van de Nes bracht de maximale voorsprong op 15 punten bij een stand van 35-20 halverwege dit kwart. De laatste 3 minuten van de eerste helft stokte echter de aanval van de Elburgers. De bezoekers schoten echter met scherp en via 2 driepunters van schutter Eumen kwam Pluto terug tot een ruststand van 41-35.

G.S.Stars kwam goed uit de pauze en wist het gaatje weer wat uit te bouwen tot 11 punten. Met nog 5 minuten te spelen in het derde kwart verslapte de verdediging van G.S.Stars. Pluto wist met goede drives makkelijke scores af te dwingen en kwam helemaal terug in de wedstrijd.

Het vierde kwart ging van start met en stand van 61-59 in het voordeel van G.S.Stars. Het slotstuk van deze wedstrijd bleek een waar spektakel te worden. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en gaven geen duimbreed toe. G.S.Stars probeerde de snelheid van de uitstekend spelende pointguard Ruben Grootkarzijn te benutten en dat lukte goed. Met snelle acties naar de basket bracht hij telkens de thuisploeg weer naast de bezoekers.

De uitstekend leidende arbiters Smits en Van Pelt hielden de wedstrijd goed in gang. Met nog 14 seconden te spelen kregen de Elburgers bij een stand van 79-82 de bal. Rik van de Nes kreeg de bal buiten de driepuntslijn en wist ondanks zware verdediging toch een prachtige driepunter te raken. Met nog een paar seconden te spelen was de stand gelijk, 82-82. Coach Van de Welk van Pluto vloog in een Time-out en sprak zijn tactiek door. Coach Martin Kramer deed verdedigend hetzelfde. G.S.Stars mocht geen persoonlijke fout maken, maar moest wel met 100 % druk verdedigen. Deze opdracht werd goed uitgevoerd. Helaas wist schutter Petvutiu van Pluto toch onder zware druk zijn schot te raken. Het noodschot van topscorer Rik van de Nes in het eindsignaal miste de basket op een haar na en de eindstand was 82-84.

Een goede wedstrijd van de Elburgers, waarin de winst tegen de koploper best verdiend was geweest. Helaas, maar volgende week wacht een nieuwe kans. G.S.Stars speelt dan op zaterdagavond om 21:00 uur tegen New Stars in Nieuwegein.