vrijdag 18 oktober 2013

VSCO’61 tegen EFC’58

Zaterdag treft VSCO’61 EFC’58 uit Ermelo. Het duel in Oosterwolde op sportpark de Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. van de Bosch. Het betreft een wedstrijd uit de vierde competitieronde die vanwege een ongeval met een spelersauto geen doorgang vond.

EFC’58 is een onbekende tegenstander voor VSCO’61 in deze competitie. Beide teams hebben elkaar nog nooit getroffen in een officiële wedstrijden naar alle waarschijnlijkheid ook nooit vriendschappelijk.
EFC’58 startte de competitie met twee verliespartijen, maar wist de laatste drie wedstrijden allen gelijk te spelen. Vorige week werd in de uitwedstrijd tegen ZwartWit’63 werd het 2-2. Het gelijke spel was wel enigszins zuur, omdat de ploeg van hoofdtrainer Sander Goosensen in de tweede helft een 0-2 voorsprong weg moest geven. EFC’58 bezet momenteel de twaalfde plaats met drie punten.

VSCO’61 staat met tien punten op de vierde plaats. Afgelopen week werd moeizaam met 1-0 gewonnen van Elspeet. Door de vele mutaties in de ploeg, vanwege diverse blessures, had VSCO’61 de handen vol om de overwinning binnen te slepen. Het lukt uiteindelijk door een doelpunt van Rinse van der Velde in de eerste helft.

EFC’58 is een ploeg in opbouw met veel nieuwe spelers in haar gelederen. Gelet op de drie gelijke spelen in de laatste wedstrijden lijkt erop dat het team steeds beter ingespeeld raakt.  VSCO’61 moet winnen van EFC’58 om aansluiting te behouden met de top in de derde klasse. Ondanks de nog steeds grote ziekenboeg zal dat de inzet zijn van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis.