zondag 6 oktober 2013

OWIOS pakt een verdiend punt tegen Nunspeet

OWIOS heeft zaterdagmiddag een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept tegen hoogvlieger Nunspeet. Na twee verschillende helften prijkte een 2-2 eindstand op het scorebord. In de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op met een licht overwicht voor Nunspeet, zonder dat dat kansen opleverde.

De OWIOS defensie onder aanvoering van uitblinker Ben Snoek stond goed deze middag. OWIOS kwam verrassend in de 9e min op voorsprong na een goede aktie van linksbuiten Balk. Diens voorzet verdween via van de Bunte en doelman Ruizendaal in het doel:1-0.
Nunspeet ging op jacht naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het dichts was het in de 16e min bij een treffer, maar doelman Kuiper redde prachtig op een inzet van Jesse Punt. De rust leek met een 1-0 stand bereikt te worden, maar een diepe bal werd volledig gemist door verdediger Mackay waardoor William van den Hul alleen op doelman Ruizendaal afging en geen fout maakte. Dit betekende een 2-0 voorsprong voor de Oldebroekers waar weinig supporters vooraf rekening mee hadden gehouden.

Trainer Rob McDonald had weinig tijd nodig zijn ploeg op scherp te zetten. Al na 5 minuten stonden de Nunspeters weer op het veld en vanaf het eerste fluitsignaal ging het opzoek naar de aansluitingstreffer. Die viel al na 6 minuten. Jesse Punt profiteerde van een slippertje van een OWIOS verdediger en penetreerde diep in de OWIOS defensie. Zijn breedte pass werd simpel binnengetikt door Marco Hopman: 2-1.
OWIOS kwam er niet meer uit, kon voorin geen bal in bezit houden en aanval na aanval kwam op de OWIOS verdediging af die moedig stand hield. Toch viel voor Nunspeet de verdiende gelijkmaker. In de 73e min profiteerde weer Marco Hopman van een goed uitgespeelde aanval: 2-2.

Het laatste kwartier werd billenknijpen voor OWIOS maar Nunspeet profiteerde niet. Zelfs een ideale schietkans voor Kevin Scholten trof geen doel. OWIOS had zelfs nog de winst kunnen grijpen als het in een overtal situatie iets zorgvuldiger was geweest. Al met al een verdiend punt voor het hard werkende OWIOS.

A.S zaterdag staat de uitwedstrijd in Ede tegen DTS op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 15.00 uur.