zaterdag 12 oktober 2013

KV Elburg komt op alle fronten tekort

Zaterdag 12 oktober sloot KV Elburg de eerste helft van de veldcompetitie af. Tegen koploper VEO uit Voorschoten werd het een kansloze nederlaag.

De eindstand 9-25 betekende de grootste nederlaag voor de Elburgers ooit.

VEO bewees zaterdagmiddag dat het niet voor niets aan kop staat in de 1e klas D. In deze vorm is de ploeg kampioenskandidaat nummer 1. Elburg kon maar weinig inbrengen tegen het superieurs spelende VEO maar het moet ook worden gezegd dat bij de tegenstander in deze wedstrijd alles lukte.

Elburg liep vanaf het begin achter de feiten aan en als dan ook nog veel beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel uitvallen is de dikke nederlaag deels verklaard.

VEO was Elburg in feite op alle fronten de baas. Het team oogt fit, is sterk in de rebound en het afstandsschot en verslapt ook bij een (grote) voorsprong niet.

Elburg vocht vooral in de eerste helft voor wat het waard was maar na de beginfase (2-2) kwam Elburg er niet meer aan te pas. Bij de russtand 6-13 was de wedstrijd al gespeeld.

Na rust kreeg Elburg korfballes. VEO was zeer effectief in het benutten van de kansen en liep moeiteloos uit naar 6-19 voordat er weer een Elburgs doelpunt te noteren viel. Ook daarna gingen de Voorburgers door met scoren zodat op de eindstand van 9-25 niets viel af te dingen.
Elburg had haar dag niet en blijft door dit resultaat in de onderste regionen van de 1e klas D. Het team kan zich nu richten op de zaalcompetitie. Dan begint het team weer met een schone lei.