zaterdag 19 oktober 2013

Moeizame bekerwinst voor Elburger sc

Elburger Sportclub heeft zich op een moeizame wijze geplaatst voor de volgende ronde om de KNVB-districtsbeker door 4e klasser s.v. Zalk in het dorpje aan de IJssel met krappe cijfers (3-2) te verslaan. De blauw-witten dachten het varkentje wel even te zullen wassen en starten aanvankelijk zonder vijf vaste basisspelers.

De openingsfase was duidelijk voor de blauw-witten en toen Robbert van Schie al na zes minuten spelen de score opende leek men af te stevenen op een eenvoudige overwinning.

De 2e klasser, die wel wat gemakkelijker speelde, kreeg de taaie ploeg van trainer Dik Runherd echter niet in de houdgreep en nadat de thuisclub zich al enkele malen gevaarlijk had gemeld voor het doel van Bjarn Onderstal was het Karl Spillane die de balans verdiend weer in evenwicht bracht.

Dankzij een uitstekende geplaatste rake kopbal van Wim de Vries, na een vrije trap van Arjan Goudriaan, stonden de Elburgers nog geen vijf minuten later al weer op voorsprong.
Zalk liet zich niet ontmoedigen door deze tegenslag maar kon niet voorkomen dat de rust aanbrak met een 3-1 achterstand doordat Mathijs Frik de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden van Remco Timmer.

De verwachting dat de formatie van Henk Nieuwenhuis in het tweede part het karwei verder zou afmaken kwam helaas niet uit. De betere kansen waren zelfs voor de thuisclub, al had de inmiddels ingevallen Mark Land bij een door hem zelf opgezette aanval de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Op het laatste moment stuitte hij echter op een uitstekende doelman Ralf Schrooten.

Met de aansluitende treffer van Simon van Halm, twintig minuten voor tijd, keerde de spanning weer helemaal terug en de Elburgers moesten vervolgens nog alle zeilen bijzetten om een verrassing te voorkomen.
In den dying seconds schoot Land, na een fraai afstandsschot, nog tegen de onderkant van de lat.

Eindstand SV Zalk - Elburger sc 2-3