woensdag 9 oktober 2013

Volleybal: In memoriam Arie Zwijnenburg (1945-2013) Voormalig voorzitter EVV

Vandaag bereikte ons onderstaand bericht. Wij wensen nabestaanden en leden van EVV veel sterkte in deze moeilijke periode.

Diep bedroefd heeft het bestuur van de Elburger Volleybal Vereniging vandaag kennisgenomen van het overlijden van zijn voormalige voorzitter en erelid Arie Zwijnenburg.

Arie werd op 17 november 1977 gekozen tot voorzitter van de Elburger Volleybal Vereniging en hij heeft deze functie totdat hij in mei 2013 door ziekte werd geveld onafgebroken gedurende bijna 36 jaar bekleed. Onder zijn enthousiaste en motiverende leiding zijn talrijke kampioenschappen behaald, is er veel aandacht besteed aan een gedegen jeugdopleiding en zijn er belangrijke activiteiten ontplooid om de volleybalsport in z’n algemeenheid te promoten.


Arie was bij EVV een vrijwilliger bij uitstek, die de vele werkzaamheden volstrekt belangeloos heeft uitgevoerd en in dat opzicht een belangrijke voorbeeldfunctie vervulde naar andere vrijwilligers en bestuursleden. Door zijn onverzettelijk doorzettingsvermogen, heeft hij voortdurend voor grote stabiliteit gezorgd in het bestuur van EVV.

Tijdens het voorzitterschap van Arie Zwijnenburg zijn er tientallen kampioenschappen behaald. Arie is een groot aantal jaren zelf actief speler geweest. Daarnaast heeft hij een aantal jaren verschillende teams gecoacht tijdens wedstrijden: Dames 1, Heren 1 en Heren 2. Van 1977 tot 2012 heeft Arie namens EVV als bondsscheidsrechter opgetreden in de regio Nieuw-Gelre.

Om de volleybalsport toegankelijk te maken voor een breed publiek is Arie in 1980 begonnen met de organisatie van het jaarlijkse Buitenvolleybaltoernooi voor alle inwoners van de gemeente Elburg. Dit toernooi is een begrip in de gemeente Elburg en is afgelopen zomer voor de 34e keer georganiseerd. Ook voor het EVV Beachvolleybaltoernooi dat dit jaar voor de 10e keer aan de Havenkade werd gehouden, was Arie een drijvende kracht.

Voor zijn grote maatschappelijke verdiensten is Arie op 24 oktober 2003 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Voor zijn verdiensten voor de volleybalsport ontving hij op 17 november 2003 de Zilveren Bondsspeld van de Nevobo. 

Op 9 oktober verloor Arie in het bijzijn van zijn familie de oneerlijke strijd met de ziekte die hem vanaf mei 2013 had belet zich verder voor EVV in te zetten. EVV zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Arie. Het bestuur en de leden van EVV wensen zijn vrouw Ineke, zijn dochters Tanja, Hanneke en Ineke en hun familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

In overleg met de familie zullen de wedstrijden van de EVV teams die voor deze week gepland staan, wel doorgaan. Uiteraard zal er voor iedere wedstrijd bij het overlijden van Arie worden stilgestaan en zullen de spelers met rouwbanden spelen.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten