zondag 19 mei 2013

VSCO'61 maakt het zichzelf moeilijk tegen SKV

Door de uitwedstrijd met 2-1 te verliezen van SKV maakt VSCO’61 het zichzelf moeilijk voor de return aanstaande maandag.
Geheel onnodig werd een nederlaag geïncasseerd door een penalty en een eigen doelpunt.

Na ruim aan halfuur spelen moest VSCO’61 verder met tien man doordat doelman Arjan Ten Klooster aanvaller Gil Correira onreglementair binnen de zestien stopte. Tot dat moment controleerde en dicteerde VSCO’61 de wedstrijd en gaf geen enkele kans weg. Daarentegen creëerde VSCO’61 wel enkele mogelijkheden, maar deze werden niet benut. De zwaar gegeven rode kaart door scheidrechter Rutgers zette de wedstrijd op de kop. Pieter Naef gaf invaller doelman Ralf Westenberg het nakijken.

VSCO’61 moest dus met tien man verder doordat Sander Vis het veld moest verlaten voor de tweede doelman. VSCO’61 bleef hierna de bovenliggende partij en via Wim de Vries en Gerwin de Leeuw was het voor rust tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar gescoord werd er niet.

Snel na rust was het wel raak voor de Kanaries uit Oosterwolde. Bert van ’t Hof ging het duel aan met zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Wim de Vries. Een mooie opsteker voor VSCO’61 dat hierna via Gerwin de Leeuw tweemaal dicht bij een voorsprong was.
Nadat Gil Correira vanuit randje buitenspel gestopt werd door doelman Ralf Westenberg, kwam VSCO’61 een kwartier voor tijd door een ongelukkig moment op achterstand. Een onschadelijke doorkopbal werd door Robin Füchten gecontroleerd op de borst maar niet begrepen door de doelman waardoor de bal in het net belandde.

De man minder situatie eiste conditioneel haar tol, waardoor SKV kans zag om enige druk uit te oefenen op het doel van Westenberg. Hij wist echter een inzet van de behendige linksbuiten Sem Dijkema en een schot van Andreas Klaassen in blessuretijd uit de bovenhoek te tikken.

Door dit resultaat belooft de return aanstaande maandag op sportpark de Heughte nog een spannende aangelegenheid te worden. Winst met twee doelpunten verschil is voor VSCO’61 nodig om zich te plaatsen voor de finaleronde voor klassenbehoud.

De wedstrijd begint maandag om 14:30 uur en staan onder leiding van scheidsrechter G. Keijl uit Heerde.