donderdag 16 mei 2013

VSCO’61 tegen SKV in dubbele confrontatie

Komend pinksterweekend wacht VSCO’61 een dubbele ont-moeting tegen SKV uit Wageningen in de eerste ronde van de nacompetitie. Inzet is uiteindelijk een plek in de tweede klasse G. De wedstrijd zaterdag in Wageningen op sportpark De Zoom begint om 16:00 uur.

De thuiswedstrijd op pinkstermaandag op sportpark de Heughte in Oosterwolde staat gepland om 14:30 uur.

Het is al weer enige jaren geleden dat beide teams elkaar troffen in de competitie. Voor het laatst was dit in het seizoen 2005-2006.
In dat seizoen werd SKV laatste in de competitie en degradeerde naar de derde klasse waar het tot op heden niet verder kwam dan maximaal de vierde plek. Dit seizoen eindigde de blauwwitte formatie op de vijfde plaats en wist de laatste periode in de wacht te slepen.

Afgelopen drie jaren in de tweede klasse betekende voor VSCO’61 nacompetitie voor promotie. In het seizoen 2008-2009 wist VSCO’61 via de nacompetitie te promoveren om vervolgens het seizoen erop direct weer te degraderen uit de eerste klasse. De afgelopen twee seizoenen werd de tweede ronde van de nacompetitie gehaald, maar waren het respectievelijk DosKampen en KHC die de weg naar de eerste klasse versperden. De verwachtingen voor dit seizoen waren dan ook hoog gespannen, maar konden niet waar gemaakt worden. VSCO’61 eindigde op de elfde plaats wat nacompetitie betekent voor behoud van een plek in de tweede klasse.

Het mag duidelijk zijn dat voor SKV de komende weken wat te winnen is, terwijl voor VSCO’61 alleen maar wat te verliezen valt. De druk is hoog en de belangen zijn groot. Daarom hebben VSCO’61 en hoofdtrainer Marcel Boelens besloten om per direct uit elkaar te gaan.
Oud-trainer JanJaap Kooistra is bereid gevonden om de nacompetitie met VSCO’61 af te maken. Hopelijk dat dit het beoogde effect heeft en de ploeg de neerwaartse spiraal op tijd weet om te buigen.

De (spelers)bus staat vanaf 13:30 uur gereed om te vertrekken naar Wageningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten