woensdag 29 mei 2013

Van Werven – Beunk 13e in Duitse Schwedt

Afgelopen weekend stond de derde wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap zijspancross op het programma. In het Duitse Schwedt op de grens met Polen. Waar de weergoden zaterdag roet in het eten gooide, kon de organisatie door alle zeilen bij te zetten de wedstrijd toch uiteindelijk door laten gaan.

Door de vele regenval op zaterdag was de kwalificatie doorgeschoven naar zondagochtend. In een sterke groep met veel toppers wisten van Werven – Beunk toch een mooie 8e tijd te noteren. Hierdoor was een plek achter het starthek voor de wedstrijd vastgelegd.

Tijdens de start van de eerste manche was er een opstopping aan de binnenzijde van de baan, maar door een goede start positie aan de buitenkant wisten van Werven – Beunk de combinatie hier omheen te loodsen. Wat volgde was een prima manche, waarin ze constant rond plaats 13 in de wedstrijd rond gingen. Dit was uiteindelijk ook de positie die ze in handen hadden toen de zwart wit geblokte vlag viel voor de 2 mannen.

De tweede manche was voor team van Werven bijna een kopie van de eerste manche. Want ook in deze manche wisten ze prima constante wedstrijd te rijden. En uiteindelijk behaalde ze wederom als 13e de finish, net voor de Britse combinatie Jenkins – Chamberlain.

Met ook een 13e plaats in het dag klassement, kon team van Werven tevreden terugkijken op de 3e wedstrijd om het WK zijspancross. In het tussenstand voor het wereldkampioenschap vinden we van Werven – Beunk terug op plaats 16 met inmiddels 41 punten.

De volgende wedstrijd voor het WK is in Kramolin (Tsjechië) op 8 en 9 juni.