VSCO’61 gaat ten onder tegen ESA

In de wedstrijd tegen ESA lijdt VSCO’61 een 1-4 nederlaag.
Na een 0-2 ruststand en een 0-4 achterstand weet Wim de Vries
in de slotminuut nog de spreekwoordelijke eer te redden.

De eerste twintig minuten gebeurt er van beiden kanten weinig. Een tegenvaller voor VSCO’61 is het snel uitvallen van Ruben Buijserd vanwege een blessure. Hij wordt vervangen door Edward Hulleman. Het doelpunt van Dave Hendriks komt min of meer uit de lucht vallen. Nadat Ali Edan de 0-2 met het hoofd weet te scoren is, achteraf bekeken, de wedstrijd gespeeld. VSCO’61 weet zich geen enkele uitgespeelde kans te creëren in de eerste helft.

De tweede helft start Wesley Pater in de basis voor Sander Vis. Het eerste gevaar is ook voor VSCO’61. Op aangeven van Wim de Vries schiet Bert van ’t Hof diagonaal in, maar doelman Tim Buurman stopt de bal. Nadat ESA enkele mogelijkheden laat liggen, scoort Dave Hendriks in de 75e minuut de 0-3. In de 85e minuut maakt Robin Füchten een onnodige overtreding binnen de zestien. Mitch Jurriens schiet vanaf de elfmeterstip raak. Een inspiratieloos VSCO’61 weet nog wel een doelpunt te maken, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Dinsdagavond moet VSCO’61 winnen in de uitwedstrijd tegen Veensche Boys. Lukt dit niet dan wacht de nacompetitie!