vrijdag 3 mei 2013

Derby OWIOS - sv 't Harde op het programma

De derby OWIOS tegen sv 't Harde staat zaterdag op het programma.
De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur op sportpark Bovenmolen en staat onder leiding van de heer E.J. Huisman.

Hieronder de voorbeschouwing gezien vanuit beide verenigingen.

sv ’t Harde staat op de 13e plaats en helaas zal deze mooie derby volgend jaar niet meer op het programma staan. Afgelopen week is sv ’t Harde officieel gedegradeerd en zal zij volgend jaar gaan acteren in de 3e klasse. OWIOS staat op de 6e plaats met 2 punten achterstand op de 3e plek. Deze 3e plek geeft recht op nacompetitie. Mocht OWIOS kans willen maken dan is een overwinning noodzakelijk.

Sv ’t Harde begon slecht aan de competitie en stond na 8 wedstrijden troosteloos onderaan. In wedstrijd nummer 9 volgde de eerste overwinning. Vervolgens werden er meerdere punten gepakt en werd er aansluiting gevonden bij de overige ploegen. Na de winterstop volgden er slechts 3 overwinningen voor onze sympathieke buren. De laatste 2 wedstrijden werd er verloren van ESA (5-1) en Zwart-wit ’63 (2-1). Een derby is echter een wedstrijd op zich. Hier zal sv ’t Harde goed voor de dag willen komen en de punten zeker niet cadeau willen geven aan oud-trainer Erwin Brem. OWIOS is dus gewaarschuwd.

De weken met dubbele wedstrijden zijn achter de rug en geeft OWIOS meer rust om voldoende energie op de mat te leggen voor de laatste wedstrijden. Afgelopen week werd overtuigend ASV Dronten met 3-1 aan de kant gezet en kon OWIOS de volle buit bijschrijven aan haar totaal. Het voetbal wordt langzaam weer beter. De laatste 2 wedstrijden dient OWIOS het op te nemen tegen de twee degradanten: sv ‘t Harde en Excelsior Zetten. Bij sv ’t Harde is de druk van de ketel en kan er vrijuit gevoetbald worden. Juist in deze wedstrijden zal OWIOS een stap extra moeten zetten om tot een goed resultaat te komen.

Met de bekende inzet moet er voor OWIOS een goed resultaat neer te zetten zijn. Hopelijk is dit de eerste wedstrijd naar een mooi einde van de competitie.

Bron: OWIOS

 
Nog twee mooie wedstrijden te spelen voor ’t Harde dit seizoen. Zaterdag wacht OWIOS in Oldebroek en volgende week wordt de competitie op eigen veld afgesloten tegen Elburger SC.

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen ESA is ’t Harde nu officieel gedegradeerd naar de derde klasse. Maar voordat de blik op volgend seizoen gericht wordt, staan er eerst nog twee prachtige derby’s op het programma. Ook al staat er voor de groen-witten niets meer op het spel, voor de eer zal er zeker gestreden worden.

Voor OWIOS staat er nog wel het nodige op het spel. Twee punten is men verwijderd van de derde plek, die recht zal geven op nacompetitievoetbal. Ook ESA, Veensche Boys en VIOS Vaassen zijn hiervoor nog in de race. De Oldebroekers zullen hoogstwaarschijnlijk de laatste twee wedstrijden moeten winnen om nog kans te maken op de derde plek.

’t Harde zal zeker niet mee willen werken aan dit scenario. De afgelopen twee seizoen werd er gelijkgespeeld in Oldebroek, terwijl er beide keren een overwinning in had gezeten. Eerder dit seizoen verloor ’t Harde op eigen veld met 0-1 van OWIOS. Genoeg reden voor de Hardenezen om volop voor een goed resultaat te gaan.
De wedstrijd op sportpark Bovenmolen begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Huisman.

Bron: sv ‘t Harde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten