zondag 12 mei 2013

DSV'61 2 in de nacompetitie

DSV 2, het team van trainer John Visser, heeft moeite om een plek te veroveren in de reserve 2e klasse. Op woensdag 8 mei werd de beslissingswedstrijd tegen WVF 4 om het kampioenschap met 2 – 0 verloren na een partij waar DSV de meeste kansen en het meeste balbezit had.

Hierdoor belandde men ongewild in de nacompetitie en op zaterdag 11 mei was Hierden 3 de eerste tegenstander.
Het was vrijwel een kopie van hun vorige wedstrijd, want ook in Hierden was DSV 2 in de meeste gevallen de betere ploeg. Maar ook ditmaal werd er aanvallend en verdedigend op beslissende momenten niet scherp gespeeld.

Na 45 minuten was de stand door een doelpunt van Rik Berkhof nog wel in het voordeel van de Doornspijkers, in de tweede helft werd er geen afstand genomen van de Hierdenaren. Sterker nog, Hierden 3 stapte uiteindelijk als winnaar van het veld.

Na slap verdedigen kwam de 1 – 1 tot stand en toen doelman Jan van Spijkeren een strafschop in eerste instantie keerde, reageerden de Hierden-spelers veel alerter dan de DSV-ers, waardoor in de rebound alsnog een treffer viel: 2 – 1

Woensdagavond a.s om half 8 is er de voorlopig laatste mogelijkheid voor DSV 2 om door te gaan in de nacompetitie. Dan moet er in de return tegen Hierden 3 met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen worden.