zondag 19 mei 2013

DSV'61 2 houdt hoop op promotie levend

DSV 2 blijft onder leiding van John Visser kans houden op promotie naar de reserve 2e klasse.
Afgelopen woensdagavond werd in de return tegen Hierden 3 een
1 – 2 nederlaag rechtgezet met een 5 – 1 overwinning, zaterdagmiddag werd op sportpark De Haere in de 2e ronde van de nacompetitie een 4 – 1 overwinning behaald tegen DOSK 4.

De beginfase was duidelijk voor DOSK, maar het was toch DSV dat de score opende door een treffer van Martijn de Jager in de 8e minuut. Vlak voor rust bood een aantal DSV-ers Dennis Mauwer zoveel ruimte dat hij uit kon halen met een verwoestend schot en daarmee de gelijkmaker scoorde.

Na de thee duurde het tot de 68e minuut voordat er weer werd gescoord. Nu was het Rick Berkhof die met een loepzuiver afstandsschot DSV weer op voorsprong zette. Toen in de 77e minuut de doelman van DOSK met een terechte rode kaart het veld moest verlaten en een veldspeler ging keepen, trok DSV de partij naar zich toe.

Met veel schoten werd de nieuwe doelman onder vuur genomen. In een tweetal situaties leverde dat een treffer op omdat deze de bal onvoldoende kon verwerken. In de 85e en in de 87e minuut was Jeffrey Schreurs zeer attent en vergrootte hij de voorsprong naar 4 – 1.

Of deze overwinning voldoende is voor de finale op 1 juni op neutraal terrein zal a.s. zaterdag 25 mei blijken wanneer DSV 2 de return speelt in Kampen.