zondag 19 mei 2013

OWIOS behaalt winst in Enter

OWIOS is de nacompetitiestrijd voor een plaats in de eerste klasse goed gestart. In Enter werd tegen Enter Vooruit een 0-2 zege geboekt. Het eerste kwartier liet een afwachtend spel te zien van beide kanten. OWIOS dat drie geschorste spelers uit de achterste lijn mistte zocht naar de juiste veldbezetting.

Enter Vooruit was vooral gevaarlijk over de rechterkant waar aanvaller Ron Smit te veel ruimte kreeg van gelegenheids linksback David Maat. Het middenveld stond goed deze middag, Richard Schoeber vulde de positie op links goed in en Bennie Veldhoen en William van den Hul waren in goeden doen.

In het eerste half waren er aan beide kanten enkele mogelijkheden te noteren, maar kwam OWIOS op voorsprong. Bennie Veldhoen speelde William van de Hul vrij voor de doelman, maar net voor de afronding werd hij aan de arm terug getrokken: strafschop. In tweede instantie scoorde William van de Hul de 0-1.

Twee minuten later stond al de 0-2 op het scorebord. Bennie Veldhoen kapte twee tegenstanders uit en met een korte voetbeweging schoot hij de bal onderin de hoek achter de verbouwereerde doelman.

In de tweede helft was de eerste kans voor OWIOS, maar William van den Hul schoot net voorlangs. Enter Vooruit zette druk en OWIOS kwam er niet meer uit. Echt grote kansen leverde dit offensief niet op en na twintig minuten luwde de aanvalsdrift. Competitie topscoorder/aanvoerder en beste man Henri Knol
van Enter Vooruit werd goed bespeeld door Gerdo van ’t Hul en doelman Marcel van der Beek heerste in zijn strafschopgebied. OWIOS kwam niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd simpel uit.

Een goed uitgangspunt voor de return a.s. maandagmiddag op Bovenmolen waar vanaf 14.30 de volgende ronde in de nacompetitie gehaald kan worden.