maandag 13 mei 2013

Van Werven – Beunk net naast podium in Heerde

Afgelopen zondag stond de 5e wedstrijd voor het ONK zijspancross op de kalender in Heerde. Team van Werven – Beunk stonden op deze regenachtig zondagochtend vol vertrouwen aan de start.
Mede door de resultaten van afgelopen week in Valkenswaard en de goede voorbereiding op de komende wedstrijden om het wereldkampioenschap.In de ochtend stond de tijdtraining gepland, hierin zette de combinatie een prima tijd neer. (02:01.836) Aan het einde van de tijdtraining was deze tijd goed voor een derde plaats. Achter de combinaties Bax – Stupelis en Visscher – Visscher. Door dit resultaat mochten van Werven – Beunk als derde een plaats zoeken achter het starthek.


1e manche
De start van de eerste manche was redelijk, en hierdoor kwamen van Werven – Beunk in de strijd om plek 5. Doordat ze twee keer vast stonden in een bocht en zelf 1 keer het verkeerde spoor te pakken hadden was de aansluiting met de kop van de wedstrijd te ver. Uiteindelijk wisten ze deze plek vast te houden gevolgd op 10 seconden door Derks – Bielen. De overwinning in de eerste manche ging naar Bax – Stupelis.

Na afloop van de eerste manche was Gert van Werven redelijk tevreden:  “het tempo tijdens de eerste manche was goed, alleen jammer dat we drie keer te maken kregen met op onthoud”.


Er was dus ook voldoende zelfvertrouwen voor de tweede manche, al was de verwachting dat deze nog zwaarder zou worden dan de eerste manche. Doordat Heerde bekend staat als een “zandbaan” en de zijspannen diepe sporen nalaten was het vooraf al duidelijk dat de start erg belangrijk zou worden in de tweede manche.


2e manche


Tijdens de start van de tweede manche kwam de combinatie als derde door de eerste bochten op het circuit van Heerde. Hiermee was dus de belangrijke goede start een feit en konden ze regerend Nederlands kampioen Etiene Bax – Kasper Stupelis zelfs achter zich houden. Maar naar mate de wedstrijd vorderde moesten ze de aansluiting met de nummer 3 Visscher – Visscher weten te vinden. Echter was de druk van de jonge sterk rijdende combinatie Hermans – Bijenhof ook groot die op een 5e plaats lagen. Na 25 minuten en 2 ronden kwamen van Werven – Beunk als vierde over de finish, met een voorsprong van 4 seconden op Hermans Bijenhof. De overwinning ging ook in deze manche naar Bax – Stupelis.

In het dag klassement eindigen Van Werven – Beunk net naast het podium op een vierde plaats. In de tussenstand om het ONK zijspancross zijn ze inmiddels op een 10e positie terug te vinden met 239 punten.  De laatste wedstrijd voor het ONK zal op 6 oktober worden verreden in Halle.

Team van Werven – Beunk zal de komende maanden de wedstrijden rijden om het wereld kampioenschap. Hiervoor zullen de nodige kilometers moeten worden afgelegd. Aankomend weekend staat de 2e wedstrijd voor het WK op het programma in Chernivtsi (Ukraine) 

Agenda:
19 mei Grand Prix in Ukraine – Chernivtsi
26 mei Grand Prix in Duitsland – Schwedt

Foto's:
Albert Schreuder  
www.sidecarcrosspictures.nl


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten