zondag 5 mei 2013

OWIOS wint derby van sv 't Harde

In de laatste derby van dit seizoen heeft OWIOS thuis sv ’t Harde met 2-0 verslagen. In een weinig hoogstaande wedstrijd trok OWIOS uiteindelijk aan het langste eind.

Hoogtepunt was de publiekswissel voor eigen publiek vlak voor tijd van keeper Marcel van der Beek. Van der Beek neemt na 18 jaar voetbal, waaronder 12 jaar OWIOS, afscheid van het hoogste niveau en gaat een stapje lager voetballen.

De wedstrijd begon zeer aftastend op een fantastisch, in het zonnetje gelegen, geprepareerde grasmat. Vanaf de 15e minuut brak de wedstrijd open. Eerst was er vanuit het niets een enorme kans voor sv ’t Harde. Bij een lange bal ging Ben Snoek onder de bal door en gaf Michael Jeensma vrije doorgang richting Van der Beek. In deze 1-tegen-1 situatie toonde Van der Beek nog eens zijn klasse.

In de 24e minuut was OWIOS in de aanval en viel de bal tussen de verdediging en keeper Grootkarzijn van sv ’t Harde. Kleine Gerdo van ’t Hul was er als de kippen bij tegelijkertijd met doelman Grootkarzijn en in het duel werd hij door Grootkarzijn vastgepakt. Dit had een gele kaart en een strafschop tot gevolg. Deze strafschop werd onberispelijk door William van den Hul ingeschoten; 1-0. In het laatste deel van de eerste helft schoot Veldhoen nog rakelings voorlangs en had Arjan Boon weinig geluk met een afstandsschot.

In de tweede helft zakte het spelbeeld verder naar beneden waarbij sv ’t Harde nog het meeste balbezit had. Kansen waren er niet of nauwelijks te noteren. Het slotakkoord viel in de laatste 5 minuten. Vanuit het niets schoot Bennie Veldhoen een vrije trap binnen 2-0.
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd ontving de grootste man van het veld een publiekswissel voor het thuispubliek voor jarenlange, trouwe dienst in de hoofdmacht van OWIOS. Met een daverend applaus verliet Van der Beek het veld en werd daarbij opgewacht door zijn vrouw en kinderen. Hopelijk kan de competitie voor Van der Beek nog verlengd worden. Mathijs Kuiper nam de laatste minuten plaats onder de lat.

Helaas voor OWIOS heeft de overwinning OWIOS nog niet dichterbij de nacompetitie gebracht. De achterstand op plaats 3 is nog steeds 2 punten. As. dinsdag moet OWIOS voetballen tegen Excelsior Zetten en OWIOS moet minimaal winnen en is dan afhankelijk van de overige uitslagen om deel te nemen aan de na-competitie.