woensdag 8 mei 2013

OWIOS bereikt knap de nacompetite voor promotie

OWIOS heeft dinsdagavond nacompetitie voor promotie behaald door met 0 - 3 te winnen bij Exelsior Zetten. OWIOS werd daarbij geholpen door de resultaten op de andere velden. OWIOS behaald een knappe 4e plaats in de competitie en neemt zodoende de 1e periode over van DFS.

Weinig personen hadden nog hoop op nacompetitie. OWIOS was namelijk afhankelijk van ESA, Veensche Boys en VIOS Vaassen. Er waren verschillende scenario's denkbaar deze avond. Het eerste wat OWIOS te doen stond was om zelf te winnen van Excelsior. Door de winst van Veensche Boys op VSCO zorgde ervoor dat Veensche Boys de 3e periode pakte en zodoende weg viel als concurrent.
VIOS Vaassen ging thuis verassend met 0-2 onderuit tegen ASV Dronten die nog vochten voor het ontlopen van nacompetitie. OWIOS mag DFS dankbaar zijn dat zij hun sportieve plicht gedaan hebben door te winnen van ESA met maar liefst 0-7. Het geluk was ook dat ESA in het begin van de competitie een punt in mindering had gekregen, anders was ESA alsnog 4e geworden met beter doelsaldo dan OWIOS.

De gevierde man deze avond was Bennie Veldhoen met 2 goals en een assist. De 0-1 viel in de 24e minuut. Na een overtreding op Patrick Mensink kreeg OWIOS een vrije trap op 30 meter aan de zijlijn. Bennie Veldhoen gaf de bal voor maar zonder dat iemand de bal aanraakte verdween deze in de lange hoek achter de keeper. De eerste helft was voor de rest weinig hoogstaand, er waren enkele kleine kansjes over en weer.
Een nare gebeurtenis in de eerste helft was nog het uitvallen Simon Kamps van Excelsior met een dubbele scheenbeenbreuk.

Vlak naar rust kwam OWIOS goed weg nadat Arjan Boon een bal van de lijn afkopte. Vervolgens werd de wedstrijd in de 53e minuut voor tien minuten gestaakt door een black-out van de scheidsrechter. OWIOS kwam in de 70e minuut op een 2-0 voorspong. Henri Nagelhout speelde een strakke bal in op Bennie Veldhoen. Deze draaide zich knap vrij en schoot vanaf de 18 meter strak in de korte hoek. In de 89e minuut maakte David Maat het feest compleet door te scoren, hij werd vrij voor de keeper gezet voor de keeper gezet door Bennie Veldhoen en schoot de bal in het netje.

Een prachtig resultaat voor OWIOS, dat een al succesvol seizoen nog een vervolg gaat geven. Nadat eerder de kwartfinale van de beker, en plaatsing voor de grote KNVB-beker werd bereikt gaat OWIOS zich nu opmaken voor promotiewedstrijden.

De eerste ronde zal gespeeld worden op zaterdag 18 mei (uitwedstrijd) en maandag 20 mei (thuiswedstrijd). De eerste ronde zal OWIOS het vermoedelijk moeten opnemen tegen Enter Vooruit of Den Ham, beiden uitkomende in de 2e klasse H. Een eventuele tweede en beslissende ronde zal gespeeld worden op 25 mei (uit) en 1 juni (thuis).