vrijdag 24 mei 2013

OWIOS in finaleronde tegen Hierden

Zaterdag speelt OWIOS de 1e wedstrijd van de finaleronde van de na-competitie voor promotie naar de 1e klasse.
Zaterdag speelt OWIOS eerst uit in Hierden om 14.30 uur op sportpark 'Mheenzicht' en staat onder leiding van de heer W. Smit.

Zaterdag 1 juni volgt de return in Oldebroek op sportpark 'Bovenmolen'.

Een ongekend seizoen van OWIOS eindigt in een apotheose met een dubbele confrontatie voor een plaats in de 1e klasse. De gehele vereniging kan zich gaan opmaken voor deze tweestrijd. In deze tweestrijd treft OWIOS een oude bekende: Hierden.
Hierden promoveerde vorig jaar via de na-competitie naar de 1e klasse. Dit jaar heeft Hierden de herkansing nodig om ook volgend seizoen in de 1e klasse te kunnen acteren. De winnaar over twee wedstrijden zal volgend jaar acteren in de 1e klasse. Vorig seizoen speelden OWIOS en Hierden gelijk in Hierden 3-3. In Oldebroek nam Hierden de punten mee door met 2-1 te winnen.

Hierden speelde het afgelopen seizoen in de 1e klasse D en eindigde hier op de 11e plaats met 32 punten uit 26 wedstrijden en plaatste zich voor de herkansing. Hierden begon goed aan het jaar, maar na de winterstop zakte men langzaam op de ranglijst. In totaal scoorde Hierden 45 keer en kreeg het 58 doelpunten tegen. Hierden plaatste zich voor de finaleronde door Veensche Boys te verslaan. In Nijkerkerveen bij Veensche Boys won Hierden de eerste wedstrijd met 3-1. In Hierden werd er verloren met 3-2. Op basis van doelsaldo plaatste Hierden zich voor de volgende en laatste ronde.

OWIOS heeft een mooi seizoen bekroond met de na-competitie en geeft hier een passend slot aan. In het Pinksterweekend werd Enter Vooruit twee keer verslagen. Op zaterdag in Enter werd het 2-0 voor OWIOS. In de thuiswedstrijd zegevierde OWIOS met 2-1. Na jaren staat OWIOS weer op de drempel van de 1e klasse. OWIOS lijkt de vorm en de onverzettelijkheid weer te pakken hebben en dit geeft vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden.

Het beloofd een spannende strijd te worden. OWIOS zal zichzelf op de kaart willen zetten en zal alle mogelijkheden willen benutten om als overwinnaar naar voren te komen in deze tweestrijd. Na jaren kan de gehele club uit Oldebroek weer genieten van de nacompetitie. Hierden zal het jaar in de 1e klasse willen verlengen en neemt een jaar extra ervaring mee. Met de steun van de supporters kunnen er nog mooie dingen gebeuren voor OWIOS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten