vrijdag 31 mei 2013

Apotheose voor promotie OWIOS - Hierden

Zaterdag speelt OWIOS de allesbeslissende en laatste wedstrijd van het seizoen voor promotie naar de 1e klasse.
OWIOS speelt thuis tegen Hierden om 16.00 uur op sportpark ‘Bovenmolen’. De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Meilink.

Met recht kunnen we spreken dat we aan de vooravond staan van de apotheose van het seizoen 2012-2013. Na de 0-0 vorige week in de eerste wedstrijd zal de laatste wedstrijd van het seizoen bepalen of Hierden volgend jaar nog in de 1e klasse acteert of dat OWIOS het stokje overneemt. Na de matige, doelpuntloze wedstrijd van vorige week, waarin beide ploegen niet wilden verliezen door onder andere vele schorsingen dient er zaterdag een winnaar te komen! Bijna alle geschorsten zijn dan weer terug. Goede ingrediënten voor een zinderende finale.

Hierden promoveerde vorig seizoen via de na-competitie door in de finale-ronde ESA twee keer te verslaan. In de eerste klasse begon men voortvarend. Maar naarmate het seizoen vorderde, daalde men langzaam op de ranglijst. Via de elfde plaats in de competitie heeft Hierden de herkansing nodig om degradatie naar de 2e klasse te voorkomen.
In de eerste ronde werd Veensche Boys aan de kant gezet door middel van een 3-1 overwinning en een 3-2 nederlaag. In de finaleronde treft Hierden dus OWIOS, waarin de eerste wedstrijd vorige week eindigde in 0-0.

Na 17 (!) jaar staat OWIOS weer aan de vooravond van promotie. De laatste promotie dateert van 1996 in Hoogeveen tegen Eems Boys. Ook voor promotie naar de 1e klasse. Een reeds fantastisch seizoen in zowel competitie als beker kan helemaal top afgesloten worden door thuis de overwinning te pakken tegen Hierden. OWIOS zal dit seizoen nog één keer moeten vlammen. Echter, Hierden zal zijn plaats in de 1e klasse veilig willen stellen en niet willen meewerken.
 
Maar OWIOS … thuis, 12e man, finale, veel publiek, uitmuntende grasmat….er kunnen mooie dingen gebeuren! Met de bekende inzet en de ondersteuning van het groen-witte legioen kan OWIOS zich opladen: één club, één gedachte, één doel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten