donderdag 16 mei 2013

Regen weerhoud Schreurs niet van aanvallen

Vandaag stond de 3e etappe op het programma van Olympias tour. De renners reden 157 kilometer door de achterhoek, waarbij de weersomstandigheden door de flinke regen behoorlijk zwaar waren. Leander Schreurs had er echter wel zin in en wist samen met drie anderen een ontsnapping op te zetten.

Samen met Rens te Stroet, Patrick Ruckert en Joey van Rhee pakte hij meer dan twee minuten op het peloton. Halfweg koers kwam er dan toch een stevige achtervolging op gang waarna de kopgroep op 45 kilometer van de aankomst weer werd ingelopen.

Niet veel later trok echter Leander Schreurs weer opnieuw ten aanval samen met Rens te Stroet. Nu kregen ze Jim van de Berg en Ian Richards met zich mee en samen wisten ze weer tot bijna een minuut uit te lopen. De sprinters ploegen begonnen zich nu echter ook te roeren waarna alles op minder dan tien kilometer weer samen kwam.

Leander kreeg helaas juist op dat moment net voor ze werden ingelopen een lekke band en moest lang wachten op een nieuw wiel. In volle finale was het nu niet meer mogelijk om nog weer aan te sluiten in het peloton en zo verloor hij tijd in het klassement waarin hij nu op een 32e plek terug te vinden is.
De eindsprint werd gewonnen door Jeff Vermeulen die ook de nieuwe leider wordt in het algemeen klassement.

Morgen rijden de renners door Limburg waar ze een loodzware rit van 200 kilometer te wachten staat met maar liefst 15 beklimmingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten