maandag 20 mei 2013

VSCO’61 degradeert na 31 jaar naar de 3e klasse

Het is VSCO’61 niet gelukt om zich te plaatsen voor de finaleronde om degradatie te voorkomen.
Thuis tegen SKV wordt het 2-2 na een 0-2 achterstand bij rust. Daarmee wordt de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag niet weggepoetst.

Vooral de eerste helft is erg slecht aan de kant van VSCO’61. Wellicht dat angst regeert en dat is altijd een slechte raadgever.
Het spel van VSCO’61 is onsamenhangend en er wordt geen strijd geleverd. SKV komt na 15 minuten op een 0-1 voorsprong door een klutsbal die in eigen doel verdwijnt. Nadat Ralph Brugman de 0-2 scoort in de 33e minuut, lijkt het spel gespeeld.

Na rust komt VSCO’61 feller uit de kleedkamer. Een mooie opsteker is de 1-2 van Bert van ’t Hof in de 48e minuut. Remco van ’t Hul krijgt even later een grote kans op de gelijkmaker, maar vindt doelman Klingenberg op zijn weg. Het is VSCO’61 dat probeert de gelijkmaker te scoren en SKV is alleen nog maar bezig met het tegenhouden. Tot kansen leidt dit niet en aan de andere kant weet SKV ook geen gebruik te maken van de ruimte door het aanvallende spel van VSCO’61.

In de 78e minuut wordt Sander Vis op rand zestienmetergebied onderuit gehaald. De toegekende vrije trap wordt door Bert van ’t Hof in de rechter-benedenhoek geprikt. VSCO’61 probeert het hierna nog wel, maar is niet bij machte om de SKV muur te slechten.

Door dit resultaat degradeert VSCO’61 na 31 jaar weer naar de derde klasse (destijds vierde klasse). Het is zaak om de scherven van dit seizoen te lijmen en de draad in het nieuwe seizoen weer op te pakken. 31 jaar geleden lukte dit wel door direct kampioen te worden en te promoveren. Dat moet dan maar de uitdaging zijn voor het nieuwe seizoen. Wellicht dat de geschiedenis zich herhaalt.