woensdag 8 mei 2013

VSCO’61 veroordeelt tot nacompetitie

Voor VSCO’61 is het seizoen 2012-2013 nog niet ten einde. VSCO’61 is de competitie geëindigd op de elfde plaats wat nacompetitie betekent om degradatie te voorkomen. VSCO’61 verloor weliswaar haar laatste duel tegen Veensche Boys, maar ook al hadden de Kanaries punten gepakt in Nijkerkerveen, nacompetitie was onontkoombaar doordat de directe concurrenten wel wisten te winnen.

In Nijkerkerveen leed VSCO’61 een 4-1 nederlaag die in de tweede helft tot stand kwam. Voor rust hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en kwam de enige kans op naam van VSCO’61. Uit een voorzet van Robin Füchten kapte Gerwin de Leeuw de bal vrij, maar schoot vervolgens van dichtbij net over het doel.

De tweede helft was drie minuten oud toen Veensche Boys een 1-0 voorsprong nam. Ex-profspeler Hans van de Haar schoot onbereikbaar voor doelman Arjan ten Klooster vanaf rand zestien snoeihard binnen. Nadat acht minuten laten Hamza Rogouti de 2-0 binnentikte, was de wedstrijd gespeeld. Veensche Boys kon via Kevin Hols en Willem Olde Meule uitlopen naar 4-0. Stephan Beijeman wist in de slotfase nog tegen te scoren, maar dat was alleen van waarde voor de statistieken.

Dit betekent dat VSCO’61 veroordeeld is tot nacompetitie voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse G.
In het pinksterweekend wacht VSCO’61 een dubbele ontmoeting met SKV uit Wageningen. Zaterdag 18 mei wordt eerst uitgespeeld en op Pinkstermaandag gevolgd door de thuiswedstrijd.
De winnaar uit beide duels speelt op 25 mei en 1 juni tegen de winnaar van het duel tussen Hatto Heim en Ostrabeke (Oosterbeek).