zondag 5 mei 2013

Elburger SC wint en handhaaft zich in de 2e klasse

Elburger Sportclub heeft zich in de voorlaatste competitiewedstrijd, door een ruime 3-0 overwinning op het bezoekende Zwart Wit ´63 uit Harderwijk, definitief veilig gespeeld en komt dus ook volgend seizoen uit in de 2e klassse.

In een korte productieve opleving na rust, van amper vijf minuten, wisten de Elburgers de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

In het eerste bedrijf waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al doken de Elburgers enkele malen wel gevaarlijk op voor het doel van Mark Tadixz. De belangen wogen blijkbaar nogal zwaar, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam.

De tweede helft was nog geen tien minuten op weg toen binnen een tijdsbestek van amper 300 seconden het vonnis werd voltrokken over de Harderwijkers.

Minuut 53, 1-0: na een `korte` hoekschop brengt Mathijs Frik de bal hoog voor het doel, waarna Richard Boer via de binnenkant van de paal raakt kopt.

Minuut 55, 2-0: na een `dubbele overtreding’ binnen de lijnen op de doorgebroken Marco de Vries legt scheidsrechter Rutten de bal terecht op de stip en Raoul Jessurun vervolgens de trekker overhaalt.

Minuut 58, 3-0: na een fraaie combinatie tussen de broertjes Tim en Robbert van Schie schuift laatst genoemde de bal panklaar voor de voeten van Frik, die van dichtbij doeltreffend binnen schiet.

Met nog een half uur op de klokken was er hierna geen sprake meer van een echte wedstrijd, waarbij de thuisclub zelfs nog enkele uitstekende kansen kreeg om de zege nog meer cachet te geven.
Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter uit Nijmegen was de terechte blijdschap en de opluchting op de gezichten van de spelers en supporters af te lezen.