zondag 12 mei 2013

Inspiratieloos Elburger SC ruim onderuit tegen sv 't Harde

Met een ruime 4-1 overwinning op Elburger Sportclub heeft het gedegradeerde s.v. 't Harde afscheid genomen van de 2e klasse. De blauw-witten, die zich vorige week al veilig hadden gespeeld konden, na een moeilijk seizoen, in deze slotwedstrijd niet meer de wil opbrengen om nog één keer tot het uiterste te gaan.

De openingsfase was voor de Elburgers en een vroege voorsprong zou volkomen in overeenstemming zijn geweest met het spelbeeld. In het verdere verloop van de wedstrijd deed de thuisclub zich echter steeds meer van zich gelden en middels een afstandsschot van Lars Berendes, dat via de handen van Bjarn Onderstal in het doel verdween, kwam ´t Harde aan de leiding.

Na enkele minuten in de tweede helft verdubbelde de thuisclub de voorsprong door een treffer van Wytse Hartog.

De inspiratieloos en slordig spelende Elburgers kregen zelfs een derde doelpunt om de oren toen Henk Elskamp raak schoot.

Na de fraaie en enige tegentreffer van de inmiddels ingevallen Marten de Kruyff, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, veerden de Elburgers even op.

Men kon echter niet voorkomen dat Michael Jeensma de eindstand bepaalde op 4-1 en ’t Harde na jaren deze, voorlopig laatste, derby eindelijk weer eens met een overwinning af kon sluiten.

Bron: Elburger SC