vrijdag 17 mei 2013

OWIOS tegen Enter Vooruit voor promotie

Dit weekend speelt OWIOS in de 1e ronde van de na-competitie voor promotie naar de 1e klasse. As. zaterdag speelt OWIOS eerst uit in Enter. Maandag 2e pinksterdag 20 mei volgt de return in Oldebroek op sportpark ‘Bovenmolen’. Beide wedstrijden vangen om 14.30 uur aan.

Nadat de kruitdampen van de laatste competitieronde weggevaagd waren, had OWIOS zich geplaatst voor de na-competitie. OWIOS nam de periode over, als hoogst geplaatste van de kampioen van de 2e klasse G: sv DFS. Het seizoen zal hierdoor verlengd worden met minimaal 2 wedstrijden. OWIOS gaat het in een dubbele confrontatie opnemen tegen Enter Vooruit.
Enter Vooruit is de 3e periodekampioen in de andere 2e klasse H. Na jaren (2004-2005) heeft OWIOS zich eindelijk weer eens geplaatst voor de na-competitie. In tegenstelling tot OWIOS heeft Enter Vooruit de laatste jaren een abonnement op de na-competitie.
De winnaar van deze dubbele confrontatie speelt in de volgende ronde tegen de winnaar van Veensche Boys tegen Hierden.

Enter speelde het afgelopen seizoen in de andere 2e klasse H en eindigde hier op de 4e plaats met 43 punten uit 26 wedstrijden en eiste de 3e periode op. Deze werd ook overgenomen, als hoogst geplaatste in de competitie, van kampioen AVW ’66. In totaal scoorde Enter 53 keer en kreeg het 32 doelpunten tegen. De afgelopen 2 seizoenen behaalde Enter Vooruit ook de nacompetitie. Beide keren werd Enter in de 1e ronde uitgeschakeld door VSCO ’61.

OWIOS heeft een mooi seizoen bekroond met de na-competitie. Op de laatste speeldag waren er nog 4 ploegen in de race voor een periode. Door gunstige uitslagen op de andere velden en een 3-0 overwinning bij Excelsior Zetten heeft OWIOS zichzelf beloond met een tastbare prijs voor een mooi seizoen.
Na 26 wedstrijden had OWIOS maar liefst 44 punten. Een aantal dat OWIOS de laatste jaren niet gehaald heeft. Het kan echter nog mooier worden door de 1e ronde van de na-competitie te overleven! De laatste wedstrijden van de competitie pakte OWIOS langzaam weer de vorm van voor de winterstop en dit geeft vertrouwen dat dit doorgetrokken kan worden in de na-competitie.

Met de bekende inzet kan OWIOS zichzelf duur verkopen en zijn er mogelijk-heden. Na jaren kan de gehele club uit Oldebroek weer genieten van de na-competitie. Enter zal eindelijk eens verder willen komen in de na-competitie dan de voorgaande jaren en zal zeker de strijd aangaan. Met de steun van het groen-witte legioen, zoals in de bekerwedstrijden, kunnen er nog mooie dingen gebeuren bij OWIOS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten