vrijdag 4 april 2014

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 5 april


De voetbalcompetitie nadert zijn beslissende fase, voor de clubs uit de buurt betekent dit dat er nog gestreden wordt om de nacompetitie te halen, voor klassebehoud (OWIOS) of voor promotie (Elburger SC, DSV'61, VSCO'61). Al zijn de kansen niet erg groot een overwinning is noodzakelijk om de hoop levend te houden.

Alle wedstrijden, waaronder de laatste derby van het seizoen VSCO'61 - sv 't Harde, zijn te volgen via LOEsport.nl (tussen 14.00 en 18.00 uur op LOE FM).OWIOS tegen directe concurrent Sparta Enschede

Zaterdag speelt OWIOS in Enschede op sportpark Schreurserve de belangrijke wedstrijd tegen de directe concurrent Sparta Enschede om 14.30 uur. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer W. Rutgers.

Het betreft hier een wedstrijd waar nog veel op het spel staat. Enkele maanden geleden gaf niemand OWIOS een kans om directe degradatie te ontlopen. OWIOS had de rode lantaarn vast in handen, maar er gloort ondertussen weer hoop. Bij winst as. zaterdag tegen Sparta Enschede komt OWIOS op gelijke hoogte met Sparta Enschede en heeft OWIOS het weer deels in eigen hand om als een Phoenix uit de as te herrijzen. OWIOS heeft op dit moment een achterstand van 3 punten op zowel Sparta Enschede als AVW ’66. Twee ploegen degraderen rechtstreeks en twee ploegen gaan in de nacompetitie spelen voor handhaving. Bij verlies wordt de achterstand 6 punten voor een plaats in de nacompetitie en met dan nog 4 wedstrijden te gaan, wordt het dan een zeer moeilijke situatie. Voor OWIOS is er dus maar één doel en dat zijn drie punten.

De afgelopen twee thuiswedstrijden leverden OWIOS maar liefst 6 punten op. Tegen DTS Ede won OWIOS met 4-0 en de laatste thuiswedstrijd tegen DOS Kampen leverde een 1-0 overwinning op. Positief is tevens dat achterin twee keer de nul werd vastgehouden. Matchwinnaar in de laatste thuiswedstrijd was William van den Hul. Tussendoor verloor OWIOS nog van titelkandidaat NSC met 4-1. OWIOS heeft nu 11 punten uit 21 wedstrijden.

Sparta Enschede heeft 14 punten uit 21 wedstrijden. Sparta Enschede pakte uit de laatste 3 wedstrijden één punt. Er werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen DOS ’37. Verloren werd er nipt van FC Horst met 2-3 en uit werd er verloren met 3-0 van de nummer 1 sv DFS, waarbij de doelpunten pas vielen aan het eind van de wedstrijd. De thuiswedstrijd dit seizoen trok OWIOS aan het langste eind en won met 2-0 door twee doelpunten van Cornell Balk. Sparta Enschede staat bekend als een stugge ploeg, die knokt voor elke meter en veelal de lange bal hanteert.

Het zal dus op meerdere fronten een gelijk opgaande en spannende strijd gaan worden. Een overwinning is een belangrijke stap richting nacompetitie en een nederlaag drukt zowel Sparta Enschede als OWIOS dieper in de zorgen. Echter, komende wedstrijd kan OWIOS de vervolgstap zetten op de voorgaande overwinningen om uit de as te herrijzen en een spannend slot van de competitie tegemoet te zien.


Elburger SC op bezoek bij Lelystad

April en mei zijn de maanden waarin de beslissingen vallen in de voetbalwereld. Dan wordt bekend bij welke clubs de champagnekurken kunnen knallen. Of waar alsnog een promotiefeestje kan worden gevierd of de teleurstelling van een degradatie moet worden verwerkt.
Voor een aantal ploegen in de 2e klasse G naderen wat dat betreft nog een aantal spannende en zenuwslopende weken. Dat geldt echter niet voor Elburger Sportclub en Lelystad ’67 die elkaar a.s. zaterdag ontmoeten in Lelystad voor de 22ste competitieronde.

De twee opponenten staan met ieder 33 punten op een gedeelde vierde plaats en acteren zo goed als zeker dus ook volgend seizoen weer in deze klasse. Toch mogen zowel de Lelystedelingen als de Elburgers nog de hoop koesteren op een (vervangende) periodetitel. Dan zal deze vierde plaats ook op de laatste competitiedag in ieder geval het eindstation moeten zijn.
Lelystad ’67, dat tot voor enkele jaren terug haar ambities niet onder stoelen of banken stak, is een andere koers gaan varen met hoofdzakelijk spelers uit eigen gelederen.

De wedstrijd in Elburg eindigde eerder dit seizoen in en 3-2 overwinning voor de thuisclub. Het zal voor de blauw-witten een bijzonder lastig karwei worden om zich te rehabiliteren en een positief resultaat uit het vuur te slepen. Eerdere confrontaties, om precies te zijn vijf, in de hoofdstad van onze jongste provincie gingen op één na allemaal verloren; alleen in het seizoen 2008-2009 werd slechts één puntje (0-0) behaald.
Misschien is het moment nu aangebroken in dat kader de eerste overwinning te mogen begroeten.

Het duel op sportpark Langezand aan de Sportparkweg begint om 14.30 uur en de leiding is in handen van de heer J.J.A. Visser uit Arnhem.


Derby VSCO’61 tegen sv ’t Harde

Zaterdag is sportpark De Heughte het decor van de derby tussen VSCO’61 en sv ’t Harde. De wedstrijd in Oosterwolde begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Besselsen uit Barneveld.

De wedstrijd tussen beide teams is een wedstrijd tussen de nummer vijf (VSCO’61) en nummer acht op de ranglijst. Het onderlinge verschil is zeven punten. Beide teams hadden ongetwijfeld na de degradatie vorig seizoen iets meer verwacht van de competitie. Voor ’t Harde lijkt dit seizoen als een wisselvallig en kleurloos seizoen de boeken in te gaan. De stand op de ranglijst geeft geen zicht op nacompetitie en de stand in de derde periode evenmin. Dat wil niet zeggen dat ’t Harde de rest van het seizoen laat lopen getuige de 5-2 overwinning in de laatste wedstrijd tegen SP Teuge.

VSCO’61 heeft nog zicht op een plek in de nacompetitie. Dit kan zowel via de stand op de ranglijst als door het behalen van de derde periodetitel. In de derde periode staan de mannen van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis op de tweede plaats, twee punten achter Terschuurse Boys. Er valt nog veel over te speculeren, maar belangrijkste is dat de komende wedstrijden voldoende punten moeten worden gepakt om aanspraak te maken op die nacompetitie. Het gelijke spel (2-2) tegen Hulshorst in de laatste competitiewedstrijd draagt daar dan niet aan bij.


De uitwedstrijd verloor VSCO’61 met 2-1. De Kanaries kwamen wel vroeg op voorsprong, maar de ‘t Harde vocht zich langs VSCO’61. In een derby zegt de stand op de ranglijst niet veel. De wil om te winnen zal meer bepalend zijn voor het eindresultaat. We verwachten dat die wil bij beide teams aanwezig zal zijn en dat het een boeiende pot voetbal wordt op sportpark De Heughte.

Bron: VSCO'61
--------------------------------------------------------------------------

Met nog vijf wedstrijden te gaan speelt ’t Harde zaterdag de laatste derby van het seizoen. In Oosterwolde is VSCO ’61 de tegenstander.

VSCO staat op een vijfde plek met 36 punten en heeft daarmee nog volop zicht op nacompetitievoetbal. De subtop staat echter dicht bij elkaar, evenals de ploegen die strijden om de derde periodetitel. De Oosterwoldenaren kunnen zich dus weinig misstappen veroorloven. Aan het scorend vermogen ligt het over het algemeen niet bij de Kanaries, want met 49 doelpunten is VSCO, op Hoevelaken na, de meest productieve ploeg in de 3e klasse B.

’t Harde scoort een stuk moeizamer dit seizoen, wat ook tot uiting komt in de stand. Met 28 punten bezetten de groenwitten de achtste plek. Twee weken geleden won ’t Harde eindelijk weer eens na vier duels zonder winst. Teuge werd met 5-2 verslagen, een zeldzaam grote uitslag voor de Hardenezen. Hiermee lijkt er voor ’t Harde weinig meer op het spel te staan, behalve uiteraard de eer en een hogere eindklassering.

De wedstrijd eerder dit seizoen tegen VSCO werd door ’t Harde met 2-1 gewonnen. Vorig seizoen werd het in Oosterwolde 1-0 voor de thuisploeg. 
Hoe het zaterdag afloopt, is vanaf 14.30 uur te zien op sportpark De Heughte. De derby staat onder leiding van scheidsrechter Besselsen. 

Bron: sv 't Harde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten