maandag 21 april 2014

OWIOS dichtbij stunt tegen koploper DFS

OWIOS heeft niet voor een sensatie kunnen zorgen door sv DFS te verslaan. Hoewel DFS de betere ploeg was, kwam OWIOS 10 minuten voor tijd op voorsprong. Met twee zeer discutabele beslissingen hielp scheidsrechter Molenmaker DFS in het zadel. OWIOS verloor uiteindelijk in de laatste 5 minuten met 3-1 en kan zich volgend seizoen gaan richten op de 2e klasse.

Vooraf waren de belangen helder. Bij winst van DFS en puntverlies van WVF (tegen NSC) was DFS kampioen. OWIOS moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Opdracht voor OWIOS was het feest van DFS met minimaal twee weken uit te stellen.

Vanaf het begin was DFS de beter voetballende ploeg en zal waarschijnlijk de terechte kampioen worden. OWIOS speelde echter fel en compact en legde zich niet bij voorbaat neer bij een nederlaag.
De verdediging, inclusief keeper Matthijs Kuiper van OWIOS speelde een puike wedstrijd en gaven de drie aanvallers van DFS – gezamenlijk reeds 52 doelpunten – geen centimeter ruimte. Als daarvoor ook de middenvelders onder aanvoering van aanvoerder Bennie Veldhoen de ruimtes klein houden, is het moeilijk voetballen tegen OWIOS.
DFS probeerde de vrije man te vinden, maar zo gauw die gevonden was, wilde men het of te mooi doen of werd deze op de huid gezeten door een groen-witte.
Grote kansen creëerde DFS in de eerste helft niet, behalve verschillende afstandsschoten die precisie misten. Bennie Veldhoen had één keer een schot die keeper Geerts enigszins verontrustte maar dit schot ging voorlangs.

De tweede helft was nog maar twee minuten oud of Leon Koopman teisterde al de lat boven keeper Kuiper. Nadat in de 67e minuut Roel Hendriks nog net voorlangs had geschoten en de stand nog gelijk was, groeide het geloof bij OWIOS. 20 minuten voor tijd was het goed doorzetten van Cornell Balk aan de linkerkant. Zijn voorzet was strak, maar vanaf de 16 kon Ben Snoek keeper Geerts niet aan het werk zetten door voorlangs te schieten.

12 minuten voor tijd leek zich toch een sensatie aan te tekenen. Uit één van de spaarzame aanvallen was het Richard Schoeber, die de voorzet van Cornell Balk bij zijn eerste balcontact promoveerde tot doelpunt. Zeer tegen de verhouding in, maar niemand bij OWIOS die daarom maalde 0-1.

Indien in de 82e minuut verdediger Gregory Tijn een enorme kans miste, leek het erop dat OWIOS de competitie nog spannend zou maken. Echter, in de laatste 5 minuten nam scheidsrechter Molenmaker de hoofdrol over. Met twee discutabele beslissingen stond OWIOS achter met 2-1. In de 86e minuut ontving DFS een penalty. Waar iedereen van OWIOS dacht een vrije trap mee te krijgen – door een duw in de rug van Peter Veldkamp– krijgt OWIOS een penalty tegen.
In het tumult hieropvolgend vielen er verschillende gele kaarten en kon Ben Snoek met twee gele kaarten het veld verlaten. Topscoorder Elvin Hardeveld liet zich dit buitenkansje niet ontnemen 1-1.
Drie minuten later lag de 2-1 in het mandje, na wederom een overtreding en was het voor Dusty Louwaars makkelijk scoren. Verbaasd zat OWIOS naar de leidsman te staren.
Waarschijnlijk zijn dit de wetten van het voetbal als je bovenaan staat of onderaan. Dat in blessuretijd Elvin Hardeveld zijn 23e competitietreffer aantekende was voor de statistieken.

De winst van DFS was een terechte afspiegeling van deze wedstrijd, maar de manier waarop was zeer wrang voor OWIOS. Met deze uitslag heeft DFS nog één puntje nodig om kampioen te worden en zal dan de terechte kampioen worden van de 1e klasse D.
Deze nederlaag betekent voor OWIOS degradatie naar de 2e klasse. Na 1 jaar in de 1e klasse moet OWIOS volgend seizoen weer een stapje lager acteren.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Snoek, Nagelhout, Spronk, Veldkamp, Van Haagen (67. Bultman), Mensink, Balk (90. C. Spronk), Scheffel (77. Schoeber), Van den Hul, Veldhoen