zondag 6 april 2014

Elburger basketballers winnen tweede wedstrijd op rij

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor G.S.Stars op het programma. In een goed gevulde sporthal 't Huiken waren tijdens de wedstrijd diverse activiteiten gepland. Er waren dansoptredens van Anne's Dancing, een kampioenshuldiging voor het U14 team van G.S.Stars en de nieuwe sponsor Accountantskantoor Timmer uit Doornspijk werd welkom geheten.

De tegenstander was Red Stars uit Soest. Na de overwinning van G.S.Stars tegen de nummer 2 Groningen vorige week, was er zeker vertrouwen dat er tegen de middenmoter uit Soest ook kansen waren.

In het eerste kwart gingen de ploegen gelijk op. Voor de thuisploeg waren Michel van Houten en Rik van de Nes goed op schot. Omdat spelverdeler Ronald van de Weg ontbrak, moest coach Martin Kramer halverwege het eerste kwart een beroep doen op jeugdspeler Nighel Kranenburg. Hij deed het prima op het moment dat Jeroen Doek door een snelle tweede fout naar de bank moest.

In het tweede kwart begon Red Stars met een 8-0 run en liep van 21-22 uit naar 21-30. G.S.Stars weet de run gelukkig te stoppen en brengt de achterstand bij rust terug naar 35-41.

Het derde kwart werd het kwart van de thuisploeg. De Groenen schoten met scherp en scoorden dit kwart vier driepunters. G.S.Stars weet een voorsprong van acht punten op te bouwen, maar Soest geeft niet op. De bezoekers vechten zich weer terug in de wedstrijd en brengen de stand bij de start van het laatste kwart op 59-58.

In het slotstuk van de wedstrijd pakt G.S.Stars het initiatief, maar weet geen van de ploegen de beslissende run te maken. De Elburgers blijvend de basket agressief aanvallen en komen hierdoor vaak de vrijeworplijn.
Dit kunstje beheersen de Green Shooting Stars wel en Dimitri Braakman brengt met een vrijeworp de eindstand van 77-72 op het bord. Weer een mooie en verdiende overwinning voor de Elburgers.

Volgende week zaterdag speelt G.S.Stars haar laatste wedstrijd van dit seizoen om 20:00 uur in Landsmeer.