zondag 6 april 2014

Historische zege voor de Elburger SC

De voorgaande vijf duels, waarin Elburger Sportclub aantrad tegen Lelystad´67 op sportpark Langezand, de thuishaven van de rood-witten, leverde in al die 450 minuten voetbal zegge en schrijven slechts één puntje op.

In de zesde editie werd deze trend eindelijk doorbroken en schreven de collectief sterk opererende blauw-witten, na een uitstekende 3-1 zege, een stukje geschiedenis.

De wedstrijd was nog maar amper op gang of de Elburgers gaven direct al hun visitekaartje af. Een hoekschop van Ali Mualaa werd door Robbert van Schie verlengd, waarna de opgekomen Raoul Jessurun met een steenharde kopbal doelman Sander Blom kansloos liet.

Het technische goed geschoolde Lelystad was hierna met name via de rappe vleugelspelers Jeremy Loos en Miquel Welles enkele malen dichtbij de gelijkmaker maar mede door uitstekend werk van doelman Bjarn Onderstal wisten de Elburgers zich (nog) staande te houden.
Nadat een treffer van opnieuw Jessurun wegens buitenspel was afgekeurd kwam de thuisclub toch op gelijke hoogte. Na een fraaie aanval schoot Boyd Besselink de bal onhoudbaar achter Onderstal tegen het nylon.

Even voor rust stond de paal, na een schot van Jessurun, een tweede Elburger treffer in de weg.

Met de deze middag duidelijk aanwezige gebroeders Wim en Marco de Vries, als gevaarlijke speerpunten, kregen de strijdbare blauw-witten na de hervatting steeds meer ruimte. Nadat Marco de Vries al eerder had verzuimd zijn ploeg op voorsprong te brengen was het even later wèl raak. Na een werkelijke schitterend uitgevoerde aanval omzeilde Joram Westerink vervolgens handig zijn tegenstander en stelde Wim de Vries van dichtbij in staat om te scoren.

Lelystad ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar de Elburger-defensie met Onderstal als betrouwbare sluitpost gaf geen krimp.
De gedenkwaardige overwinning kreeg halverwege de tweede helft steeds meer gestalte toen Marco de Vries bijna vanaf eigen speelhelft succesvol op de solotoer ging. De fysiek ijzersterke speler omspeelde inclusief doelman Blom een viertal spelers en schoof de bal vervolgens de bal tot grote vreugde van alles wat blauw-wit was in het lege doel.

Terwijl Lelystad de aansluitende treffer trachtte te forceren waren de betere kansen voor de Elburgers. Dezelfde De Vries had tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar alleen voor Blom schoot hij helaas naast.