donderdag 3 april 2014

Succes en tegenslag voor KTR Team

KTR heeft zaterdag de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Arkel gereden. Milan van de Bunte kende in de training van de 65cc grote wielen pech en kon hierdoor geen tijd neerzetten. Dit betekende dat hij in beide manches als laatste op moest rijden naar het starthek.

Ondanks dit zat hij er in de eerste manche toch nog redelijk goed bij na de start. Door een valpartij verloor hij helaas weer een aantal plaatsen maar in het resterende deel van de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist als veertiende over de finish te komen. Ook in de tweede manche zat hij er redelijk bij na de start maar door een harde valpartij heeft hij lang langs de baan stilgestaan. Toen hij weer aan het rijden was, heeft hij toch nog een aantal rijders weten te passeren en kwam als achttiende over de finish.


Daan van de Bunte, Rens Buitenhuis en Jarno Sneller kwamen aan de start bij de 85cc kleine wielen. Er werd in groepen getraind en hierbij was het zaak om een tijd in de top tien neer te zetten om je te kwalificeren voor de A groep. Daan zette een dertiende tijd en Jarno een zestiende tijd op de klokken. Rens reed een goede tijdtraining maar helaas moesten alle drie de rijders in de B groep starten.

Daan had in de eerste manche een mooie strijd en werd op een vijfde plaats afgevlagd. Rens pakte een redelijke start en kon goed mee komen. Echter een valpartij in de voorlaatste ronde kostte hem verschillende plaatsen waardoor hij als zestiende over de finish kwam. Met Jarno ging het rijden al beter dan in de training. Hij pakte kopstart en wist na een goed gereden wedstrijd als veertiende over de finish te komen.

In de tweede manche was het Daan die kopstart wist te nemen. In de beginfase had hij een mooi gevecht om de koppositie en finishte uiteindelijk als vierde. Jarno kreeg in de tweede manche steeds meer vertrouwen. Hij kwam slecht uit de start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam op een tiende plaats over de finish. Rens kwam minder goed weg bij de start en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Rens reed een constante wedstrijd en kwam goed terug naar voren. Echter in de laatste ronde kwam hij nog even ten val. Gelukkig kostte dit hem geen plaatsen en finishte de manche op een veertiende plaats.

Aankomende zaterdag zal het KTR Team van start gaan in het Nederlands Kampioenschap Jeugd in Heerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten