maandag 28 april 2014

Verdienstelijke resultaten voor Keep Moving tijdens de marathon in Oldebroek afgelopen zaterdag

Tijdens de tweede marathon van het seizoen stonden Daphne Hendriks, Andrea Hokse en Marieke Kroes namens KeepMoving in Oldebroek op Koningsdag aan de start.

Op een mooi parcours wist Daphne Hendriks een prachtig resultaat neer te zetten door 12de te worden, zij reed als junior B brutaal voorin de koers mee en liet zich af en toe even aan de kop van het peloton zien. Halverwege koers wisten 2 dames te ontsnappen, zij werden deze weedstrijd niet meer terug gezien. Daphne wist tot in de finale voorin mee te rijden en behaalde een knappe 12 de plaats deze wedstrijd. Dit is een prachtige prestatie voor een junior B tussen de top van Nederland.

Bij Andrea Hokse speelde vandaag helaas een oud kwetsuur op, haar schenen werkten vandaag tegen aan een mooie koers, het parcours van Oldebroek vergde teveel van haar en daardoor staakte ze de wedstrijd om niet onnodig teveel schade op te lopen. Andrea zal aankomend weekend weer aan de start staan van het internationaal weekend in Heerde.

Marieke Kroes stond deze week voor de derde maal aan de start van een skeelerwedstrijd, nadat ze afgelopen woensdag in Medemblik een 500 meter serie (25ste) en afvalkoers (32ste) niet onverdienstelijk had gereden en afgelopen vrijdag aan de start stond in Emmeloord (30ste) tijdens de eerste marathonwedstrijd mocht ze nu weer aantreden tussen de senioren dames in Oldebroek. Ondanks dat het haar derde wedstrijd van de week reed wist ze toch naar een verdienstelijke 21ste plaats te rijden.

Aankomend weekend staan onze meiden aan de start van hun eerste internationale wedstrijd in Heerde, dan mogen ze zich meten met andere landen.