zondag 13 april 2014

Afgetekende nederlaag voor KV Elburg

De korfballers van KV Elburg leden zaterdagmiddag een afgetekende nederlaag tegen Dindoa. 
De Ermeloërs wonnen met duidelijke cijfers: 11-23.


Het verlies tegen Dindoa betekent dat de Elburgers niet los komen van de onderste plaatsen. Het team van Jan de Haard bezet nu de 7 e plek met alleen daaronder nog Regio uit Vaassen. De 7e plek betekent niet rechtstreekse degradatie maar wel een beslissingswedstrijd voor behoud van het 1e klasserschap.

Voor Reinier ten Have was er zaterdagmiddag tegen Dindoa opnieuw een basisplaats wegens de afwezigheid van Benjamin Tijdeman.
Een goede uitslag zat er eigenlijk vanaf het begin niet in. Tot halverwege de eerste helft was er nog enigszins sprake van een wedstrijd. Elburg kon nog in het spoor van Dindoa blijven. 
Na 2-2- liep Dindoa echter snel uit naar 2-4 en toen was het feitelijk al gedaan. De Elburgers liepen verder de hele wedstrijd achter de feiten aan en beschikten over onvoldoende power om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Dindoa liet zien dat ze over een betere ploeg beschikte en dan is verliezen ook geen schande. Het verschil was deze middag echter wel erg groot.

Dindoa strijdt met Veo uit Voorburg om het kampioenschap in de 1e klasse A. Elburg zal alle zeilen bij moeten zetten om in ieder geval de 7e plaats te behouden.

De doelpunten kwamen van:
Jordi Immeker 3; Etienne uit de Fles 2; Reinier ten Have 2; Jeffrey van Oene 2; Nynke de Haan 1; Ragnild Steert 1;

De volgende wedstrijd is volgende week zaterdag 19 april, de uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle, aanvang 15.30 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten