maandag 14 april 2014

Andrea Hokse pakt zilver tijdens eerste wedstrijd (Inline Skating Team Keep Moving)

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma, we werden verwacht in Almere voor de eerste plaatsingswedstrijden van de jeugdrijders. Op het programma stond de 300 meter sprint, 500 meter series en de afvalkoers. De dag begon met prachtige weersomstandigheden, later op de dag kwam er steeds meer wind en werd het erg koud.


Andrea ( 30.41) en Daphne (31.60) wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor de 300 meter sprint van het NK in mei in Nijeveen.
De 500 meter series wisten onze meiden allebei door te dringen tot de finale, Andrea werd tijdens deze finale tweede en Daphne werd vierde, een prachtig resultaat zo aan het begin van het seizoen voor deze meiden.

Tot slot werd de afvalkoers gereden over 15 km. Hier kwam Daphne haar sterke kant boven, zij is een lange afstandsrijdster en werd keurig vierde, nog tijd genoeg om de puntjes op de i te zetten richting het NK. Daphne vonden we in het dagklassement op een vijfde plaats terug, met nog maar 2 punten verschil op de nummer 3 dus alles is mogelijk, ze zitten dicht bij elkaar.

Andrea wist het als sprinter knap vol te houden tot een 10de plaats, daarna moest ze de groep laten gaan, toch kan ook Andrea terug kijken op een mooie eerste dag van het skeelerseizoen. Zij heeft de tweede plaats in het dagklassement opgeëist.

Herrald stond super gemotiveerd aan de start van de 300 meter na een winterperiode te hebben getraind in de indoorhal in Heerenveen. Helaas kwam er niet uit wat Herrald had verwacht en bleef steken op een tijd van 32.42 en dit terwijl er een 30 laag had moeten uit rollen……..een enorme teleurstelling dus………

De 500 meter series werd Herrald in de voorronde uitgeschakeld en tijdens de afvalkoers wist hij zich helaas niet te plaatsen voor de finale. Volgende week opnieuw aan de start in Nijeveen voor nieuwe kansen.

Volgende week staan onze kanjers in Nijveen aan de start, dan zal ook Marieke Kroes zich aansluiten bij ons, zij heeft dan als eerste haar wedstrijd als Junior A en mogen we ons weer compleet noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten