zondag 13 april 2014

OWIOS verliest van DOS ‘37

OWIOS heeft niet voor een stunt kunnen zorgen door DOS ’37 te verslaan. OWIOS verloor op sportpark Bovenmolen met 1-4.

Aangezien de concurrenten wonnen is voor OWIOS bijna het pleit beslecht om na 1 jaar weer te acteren in de 2e klasse.

In de eerste minuten was het van beide kanten wat aftasten en ineens kwam OWIOS na 10 minuten op voorsprong. Een aanval van OWIOS werd ruw onderbroken door verdediger Kevin Krommendijk. De vrije trap werd door de ijverige Bennie Veldhoen fantastisch binnengeschoten en keeper Patrick Nitert kon er alleen naar kijken 1-0. Zou het dan toch?

De hoop van de Oldebroekers nam toe, want DOS ’37 was reeds uitgeschakeld in de competitie, hebben op 2e paasdag de halve finale van de beker en vorige week stapte per direct, in goed overleg, trainer John van Loen op.
DOS ’37 pakte de handschoen op en met de aanwezige kwaliteit werd OWIOS onder druk gezet. In de 19e minuut werd de solo-actie van René Sikkelbein nog voorlangs geschoten. In de mooie tegenaanval van OWIOS kon Peter Veldkamp vrij aanleggen, maar zijn schot ging recht op keeper af.

Binnen het half uur tekende DOS ’37 echter via een aanval door centrum voor de gelijkmaker door Lennard Mulderij 1-1. In de 30e minuut keerde keeper Kuiper met een mooie reflex een kopbal van Thijs Houwing van dichtbij. Nadat eerst nog de lat was geraakt, viel uiteindelijk in de 35e minuut toch de 1-2 door Thijs Houwing, die een voorzet vanaf rechts op de juiste waarde schatte. Dit was tevens de ruststand. OWIOS wilde wel in de 2e helft, maar binnen 5 minuten stond DOS ’37 op een 1-3 voorsprong. Kenny Kroeze deed op bijna exact dezelfde plek de vrije trap van Veldhoen na. Keeper Mathijs Kuiper kon er alleen naar kijken. De wedstrijd was toen eigenlijk gespeeld. OWIOS wilde wel, maar kon niet voldoende druk zetten en DOS ’37 zat in een zetel. In de 70e minuut bediende René Sikkelbein via een mooie steekbal spits Thijs Houwing en beheerst rondde Thijs Houwing af 1-4.

De resultaten op de andere velden waren OWIOS niet gunstig. Zowel Sparta Enschede als AVW ’66 wonnen hun wedstrijd. OWIOS heeft nu voor een plek in de nacompetitie een achterstand van 8 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. As. zaterdag om 14.30 neemt OWIOS het op tegen koploper sv DFS in Opheusden, die volgende week bij winst en puntverlies van WVF het kampioenschap kunnen binnenhalen.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Snoek, Spronk, Veldkamp, Van Olst, Van ’t Hul, Van Haagen (61. Balk), Mensink (72. Scheffel), Van den Hul, Veldhoen