zondag 20 april 2014

KV Elburg verliest cruciaal duel van Sparta Nijkerk

KV Elburg leed zaterdag tegen Sparta Nijkerk een nederlaag. Het duel was cruciaal voor lijfsbehoud in de 1e klas. De Nijkerkers wonnen uiteindelijk verdiend met 15-11.

Vooraf was het verschil op de ranglijst tussen Sparta en Elburg slechts één punt. Nu zijn dat er drie en er moet een klein wonder gebeuren wil Elburg een beslissingswedstrijd ontlopen.
Omdat directe concurrent Regio ook verloor blijft Elburg op de 7e plek staan, een plek die dus recht geeft op een beslissingswedstrijd. In deze wedstrijd kan het 1e klasserschap alsnog worden veilig gesteld. De nummer acht (en laatste) degradeert direct naar de 2e klas.

Zover is het echter nog niet. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in deze veldcompetitie, waarin dus nog zes punten zijn te verdienen. Gemakkelijk zal dat echter niet zijn en dat gold ook voor de wedstrijd tegen Sparta.
Elburg was zich bewust van de belangen die er op het spel stonden. Het team speelde gemotiveerd en deed met name in de eerste helft niets onder voor de tegenstander.

Trainer/coach Jan de Haard was tevreden over de eerste helft: “ Elburg speelde aanvallend, verdedigend en in de rebound een goede eerste helft.” Via 4-4 kwam Elburg op een 4-6 voorsprong maar aan het einde van de eerste helft nam Sparta toch het initiatief over. Ruststand 8-7 in Nijkerks voordeel.

Na rust hield Sparta het initiatief en scoorde vooral een stuk gemakkelijker dan Elburg. Daarmee kwam ook weer het manco van dit seizoen naar voren: Elburg heeft te weinig scorend vermogen en daar werd de wedstrijd op verloren.

In de tweede helft wist Elburg slechts vier keer te scoren en dat is te weinig. Sparta sloot de wedstrijd winnend af en verdiende op basis van de hele wedstrijd ook deze twee punten.

De doelpunten kwamen van:
Nynke de Haan 3; Jordi Immeker 3; Etienne uit de Fles 2; Ragnild Steert 1; Benjamin Tijdeman 1; Jeffrey van Oene 1.

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Rheko op zaterdag 10 mei, aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.