zondag 13 april 2014

Einde seizoen voor basketballers G.S.Stars

Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Een seizoen dat qua resultaten niet bracht wat werd verwacht na de 4e plek van vorig seizoen.

Door een constant gevulde ziekenboeg kon coach Martin Kramer nooit over een complete selectie beschikken en werden slechts 5 van de 22 wedstrijden gewonnen. Hiermee eindigen de Elburgers op de laatste plaats in de Eerste Divisie Noord.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in Landsmeer tegen Landslake Lions. Waar G.S.Stars ongeacht de uitslag van de wedstrijd als 12e zou eindigen, stonden de basketballers uit Landsmeer al vast op de 4e plaats. Er werd dus gestreden om de sportieve eer.

G.S.Stars kwam zeer goed uit de startblokken. Onder aanvoering van, de bij G.S.Stars vertrekkende, Jeroen Doek scoorden de Elburgers in het eerste kwart 26 punten. De thuisploeg kwam tot 17.
In het tweede kwart viel de aanvalsmachine stil en kwam Landsmeer weer langszij. Scores van steunpilaren Michel van Houten en Rik van de Nes hielden G.S.Stars in de wedstrijd.

Bij een stand van 37-37 ging de tweede helft van start. Landsmeer kwam aanvallend steeds beter in de wedstrijd en vooral de heren Schuit en Donkov waren moeilijk af te stoppen. Voor Elburg weet Joachim van de Weg met een aantal knappe scores de schade nog enigszins te beperken. Echter stonden de bezoekers aan de start van het laatste kwart wel voor de moeilijke opdracht om een achterstand van 9 punten weg te werken.
Verdedigend schakelt G.S.Stars over naar een zone-verdediging. Deze blijkt redelijk effectief tegen de schutters van Landsmeer. Door driepunters van Rik van de Nes en Michel van Houten maakt G.S.Stars een 12-5 run. Bij een stand van 64-62 zijn de Elburgers weer helemaal terug in de wedstrijd. Een mooie driepunter onder hoge druk van Landslake schutter Donkov geeft de thuisploeg echter wat lucht.
Als vervolgens ook een aantal dubieuze calls van de arbitrage de, voor Elburg, verkeerde kant op vallen is de wedstrijd gespeeld. Door een serie vrije worpen wordt de eindstand bepaald op 81-70 en zit het seizoen er op.

G.S.Stars eindigt de competitie op de 12e en laatste plek. Daarmee zal de ploeg zeer waarschijnlijk degraderen naar de Tweede Divisie. Mocht er voor 1 mei nog een hoofdsponsor worden gevonden, dan schrijft de ploeg zich wel in voor een reserveplek in de Eerste Divisie. Dan is er een kleine kans dat Elburg actief blijft op landelijk niveau.
Van de huidige selectie zal alleen Jeroen Doek vertrekken i.v.m. zijn studie. Vanuit de jeugd zal Nighel Kranenburg doorstromen naar de hoofdmacht.