zondag 6 april 2014

OWIOS speelt gelijk bij Sparta Enschede

OWIOS heeft een punt overgehouden in een rechtstreeks duel tegen directe concurrent Sparta Enschede door met 0-0 gelijk te spelen. Beide ploegen schieten met dit ene puntje niet zoveel op om een plek in de nacompetitie te claimen.

In een rechtstreeks degradatieduel konden beide ploegen de wedstrijd niet naar haar hand zetten en was een gelijkspel een terechte uitslag. Aan beide kanten onderscheidden de doelmannen zich en hielden hun doel schoon. Met het gelijke spel schieten beiden ploegen niet zoveel op, omdat de andere concurrent AVW ’66 haar wedstrijd wel won en hierdoor twee punten uitliep. Hierdoor loopt de achterstand voor OWIOS voor een plaats in de nacompetitie voor klassenbehoud op naar 5 punten met nog 4 wedstrijden te gaan.

Het eerste half uur was het OWIOS die de meeste kansen afdwong. De beste kans was na een kleine 10 minuten. Een verkeerde terugspeelbal kwam in de voeten van William van den Hul. Te gehaast werd er hard over het doel geschoten. Na een dik kwartier was het Bennie Veldhoen die uit een moeilijk hoek keeper Berends gestrekt naar de hoek liet gaan. Helaas werd de bal door de keeper tot corner verwerkt.
Na een half uur kwam Sparta Enschede beter in de wedstrijd wat resulteerde in enkele kansen vlak voor rust. In de 40e minuut werd er een bal van achterlijn teruggelegd en ingeschoten, maar fanatiek geblokt door Arjan Boon. In de laatste minuut werd er over het doel van Kuiper gekopt en in blessuretijd van de 1e helft werd de verdediging van OWIOS aan de kant gezet, maar was Matthijs Kuiper zeer attent aanwezig en behoedde OWIOS voor een achterstand.

In het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer met kansen aan beide kanten. In de 52e minuut dacht OWIOS op voorsprong te komen. Een mooie aanval werd in 16 teruggelegd op Gerdo van ’t Hul. De bal werd goed ingeschoten maar een fantastische reflex van keeper Berends voorkwam een doelpunt. Een minuut later werd een voorzet van Sparta Enschede snoeihard net over de deklat gekopt door Danny Reinders. Weer een minuut later was het Bennie Veldhoen met een afstandsschot van 25 meter die nogmaals de kwaliteiten van keeper Berends testte.

Met het inbrengen van twee frisse spelers van de failliet gegane club Glanerbrug – Andy Sterken en Ferdi Kocoz, die hun eerste minuten maakten voor Sparta Enschede – begon Sparta Enschede meer en meer grip te krijgen op de wedstrijd. Met name Andy Sterken was een handenbinder voor de verdediging van OWIOS en gaf enkele gevaarlijke voorzetten. De verdediging van OWIOS was echter attenter op de voorzetten dan de aanvallers van Sparta Enschede. In de laatste 10 minuten vielen de linies uit elkaar en gingen beide partijen voor de volle winst.
Vlak voor het einde van de wedstrijd dacht OWIOS nog even aan een penalty, nadat met een hoog opgeheven been het hoofd van Gerdo van ’t Hul geraakt werd. Scheidsrechter Rutgers deed echter alsof er niets aan de hand was. Tot echt grote kansen leidde het echter niet meer en scheidsrechter Rutgers floot af voor een bloedeloze 0-0.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Snoek, Spronk, Veldkamp, Van Olst, Van ’t Hul, Balk (73. Van Haagen), Mensink (66. Scheffel), Van den Hul, Veldhoen

Volgende week speelt OWIOS om 14.30 uur een thuiswedstrijd op sportpark Bovenmolen tegen DOS ’37.